Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Madonna

Na verloop van tijd strijkt op het strand, niet al te ver bij ons vandaan, een jong Spaans gezinnetje neer. Vader, moeder en een jochie van, wat zal ie zijn, drie, vier jaar? Nadat de moeder een kleed heeft uitgespreid en de vader een parasol heeft opgezet, gaat het drietal zonder veel omhaal uit de kleren.

"Dat vrouwtje is hoogzwanger", constateert mijn vrouw, met een kennersblik onmiddellijk kunst van kitsch onderscheidend. Een prachtig bol, licht gebronsd lijf is zoëven, zonder bijbedoeling volkomen naturel onthuld. Het is een lijf, waarvan een beeldend kunstenaar waarschijnlijk alleen maar kan dromen.

En hier staat het. Binnen handbereik. Verleden, heden en toekomst verenigd in dit ene alleszeggende beeld. Hoelang, zo vraag ik mij af, zal deze Madonna haar voor de toekomst zo belangrijke last nog moeten dragen. Samen met haar zoontje loopt de vrouw een stukje het water in. Zou het ongeboren leven iets ervaren van het verliefd grommende geluid dat de af en aan rollende golven van deze immense oceaan maken? Niemand zal het ooit weten. Zelfs de moeder niet.

Schrijver: Hans Uil, 9 januari 2008


Geplaatst in de categorie: filosofie

3.8 met 9 stemmen 695Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)