Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Geluk ...

Thijs, onze vanaf het prille begin door eczeem gekwelde en voor zijn leeftijd onwaarschijnlijk temperamentvolle kleinzoon van ruim tweeëneenhalf, loopt op een zonnige voorjaarsdag samen met zijn moeder heerlijk door het dorp te wandelen.

Door een speling van het lot wordt hij vanuit het niets door een vogel op zijn hoofd gepoept. Het is een hele flots. Waarschijnlijk die van een meeuw. De natte troep in zijn haren vormt voor het stevige manneke een onverklaarbaar fenomeen. Een fenomeen waarvan hij instinctief aanvoelt dat het vies is.

“Wie deed dat?” vraagt hij strijdlustig rondkijkend op een toon van “als die zich meldt, dan sla ik hem helemaal in elkaar”. Uiteraard blijft zijn vraag onbeantwoord, maar uit de reactie van zijn moeder, die hem met een hand voor haar mond gierend van het lachen aankijkt, kan hij, ofschoon hij, Thijs dus, de natte troep op zijn hoofd voornamelijk vies vindt, opmaken dat er aan het voorval blijkbaar ook een grappig kantje “kleeft”.
“Wie deed dat, mam?”, herhaalt hij zijn vraag, al wat minder geagiteerd.
“Een vogel”, antwoordt mam naar waarheid, “die heeft vanuit de lucht op jouw hoofd gepoept. En als een vogel op je hoofd poept, dan betekent dat geluk, Thijs”.

“Geluk?”, reageert het manneke niet-begrijpend, “dat wil ik niet. Ik vind vogelpoep vies.”
Terwijl mam met een papieren zakdoekje de ergste troep uit de haartjes van haar dappere zoon verwijdert, probeert ze het voorval af te sluiten met de mededeling dat zij, zodra ze thuis zijn, Thijs z’n haren zal uitwassen. Aan de natte plek op zijn hoofd voelend en de lucht boven hem scherp in de gaten houdend loopt hij niet veel later aan de hand van zijn moeder terug naar huis.
Onkundig van de ondoorgrondelijke vormen waarin “geluk” zich soms aan ons mensen manifesteert.

Schrijver: Hans Uil, 13 januari 2008


Geplaatst in de categorie: humor

4.3 met 6 stemmen 867Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)