Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Iedereen moet dood

Dat is een feit, of dat nu gebeurt door een grachtengordelpandbrand of door gesaboteerde remleidingen in de Limburgse heuvelen, dat maakt niet uit. Geert moet dood, Femke moet dood en ja, uiteindelijk moet Driek Oplopers ook doodgewoon dood.

Voor Femke geldt inderdaad dat het buitengewoon integer zou zijn als dat nu gebeurt, maar dan ziet ze haar kinderen niet opgroeien. Van mij mag ze negentig worden, versterven in de toekomst van haar kroost, dood zal ze in ieder geval gaan.

Ja Driek, nu ben jij aan de beurt, ik hoop dat je buitengewoon satirisch onder een trein loopt of dat je omkomt in een brandende auto, hoef je niet meer gecremeerd te worden en schrijf ik, verstrooid, een stukkie.

Zelf wens ik op perceel 1 tot en met 15 met al mijn pseudoniemen begraven te worden, degene die ze allemaal weet te benoemen moet met mijn kinderen uitvechten wie wat krijgt. In het besef dat de dood op de loer ligt.....

Schrijver: Fred, 16 augustus 2008


Geplaatst in de categorie: humor

1.5 met 12 stemmen 621Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
18 augustus 2008
Ouderwetsch, prima toch, op je step de hoek om suizen in de jaren vijftig, een tik tegen de snoepautomaat, onverwachts een rol Rang rijk.....

Mooie muziek, ik weet er alles van, Ian Matthews met "If you saw thro' my eyes", Mecano met "Tu" en elk nummer van Marie Laforêt, de betreurde Sandy Denny.

Tamara weinst, ik weet waarom.....
Naam:
Günter Schulz
Datum:
17 augustus 2008
Email:
ag.schulztiscali.nl
Wat een indringende manier om het "memento mori"-gevoel, dat bij iedereen wel een beetje sluimert, wakker te roepen. "Gij zult het mij niet euvel duiden, beste Fred" (beklemmend ouderwetsch om de sfeer van jouw bijdrage niet te verstoren), dat ik bij het lezen meteen "Danse macabre" van Camille Saënt Sans in mijn hoofd meende te horen klinken. Denkend aan jouw alter ego’s meteen gevolgd door de eerste maten van "Åses dood" van Edvard Grieg voor Nathalie Mahlstrohm, hoewel jij mij eens hebt verzekerd, dat zij niet uit die noordelijke streken vandaan komt. Ik kan het niet helpen, maar ik ben soms - en nu bijzonder - geraakt. Wie met een paar welgekozen woorden en woordspelingen zulk een sfeer weet te scheppen, heeft geen lange verhalen nodig... als je begrijpt op wie ik doel en wat ik ermee bedoel. Chapeau!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)