Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

NEDERLANDER VAN HET JAAR!

Nederlander van het jaar, Wouter Bos. Terechte keuze? Op basis van zijn doordachte optreden bij de aankoop van twee failliete banken misschien? Ik twijfel. De keuze had beter kunnen vallen op een willekeurige medewerker van de voederbank. Of iemand uit de zorg. Want het gaat hier toch om Nederlander van het jaar? Niet om Nederlander van het ‘incident’.

Daarom trek ik de keuze in twijfel. Vooral de laatste weken.
Wouter Bos wil dat spaarders een deel van hun rente afstaan.
Het gaat om een nog op te richten miljardenpot, waarmee op een later tijdstip klanten van failliete banken kunnen worden geholpen. Volgens Bos is dat de beste manier om ook in de toekomst de onlangs tot 100.000 euro verhoogde depositogarantieregeling overeind te houden.

Strak plan! Dat wel. Toch zet ik vraagtekens bij het plan omdat dit plan maar uit één deel bestaat. Deel twee zie ik niet. Daarom zal ik het zelf maar even aanvullen:
Zullen we eerst, via de PLUKSE-WET, al die miljarden, over de balk gesmeten bonussen van die corrupte bankcriminelen even terughalen?
Dat zou voor de miljardenpot van Bos een lekker beginnetje zijn. En als dat potje leeg is, pas dan zou deel één van het plan besproken kunnen worden.
Een gemiste kans dus voor de Nederlander van het jaar.

Verder las ik dat veel Nederlandse gemeenten, de gemeentebelastingen weer krankzinnig willen verhogen. Wat is dat voor malligheid? Honderden miljoenen werden door diverse gemeenten naar IJsland gesluisd. Want die miljoenen waren toch maar overtollig en in IJsland werd een half procentje meer rente betaald. Die miljoenen krijgen zij, via de Nederlander van het jaar, weer terug. Dus is er geen enkele reden om de belastingen te verhogen.
God alleen weet hoe het mogelijk is dat die ambtenaren van de gemeentemaffia-die dus geen haar beter zijn dan hun criminele broeders bij de banken- daar gewoon even mee wegkomen!!

Alleen wanneer Wouter Bos dààr een stokje voor steekt, mag hij wat mij betreft aanspraak maken op de titel Nederlander van het jaar.


Zie ook: http://www.pacopainter.nl

Schrijver: PACO, 10 december 2008


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2.0 met 6 stemmen 400Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)