Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Harim*; de Gleuf (II)

In deel I van 'de Gleuf', gedateerd 17 december 2007, heb ik o.a. over de managersbesteltijd geschreven. Daarna ben ik andere dingen gaan doen. Inmiddels bezorg ik opnieuw de post in ons rustiek dorpje dat idyllisch direct achter de rivierdijk, austraal van de rivier Waal, tussen Utrecht en 's-Hertogenbosch is gesitueerd. Er is gesproken. Er is geannuleerd en tenslotte beslist.

Gekscherend, vaak op een serieus-minachtende toon, word ik soms gleuvenvuller genoemd. Door slechts één persoon. Zeker niet de moeite waard om over uit te weiden dus. Bovendien denkt menigeen bij het woord gleuvenvuller niet direct aan een postbode, maar eerder aan een potente man met wisselende contacten. Wat mij betreft mag het woord gleuvenvuller én magistraal worden genoemd én een plaats in de Dikke van Dale krijgen. Overigens niet, net als bij gleuf, zonder de opmerking dat het een studentikoze, minachtende en beledigende benaming is. Overigens is het vrouwelijk geslachtsdeel, de vulva, alleszins de moeite waard om te beschrijven en het géénszins waard om bij alles dat even niet gaat te worden misbruikt, als was het de godin zelf die jouw falen heeft veroorzaakt. Krachttermen en alle hieruit voortgekomen alternatieven zijn uiteindelijk een bevestiging van al het menselijk falen.

In de theaterwereld en ook in de beeldende kunst, die natuurlijk voor een deel in de theaters wordt uitgeoefend, komt het serail; van saray: paleis van de sultan, als onderwerp veelvuldig aan de orde. Dit gold zeker ook voor de harem. Aan de hoven van de kaliefen, imams, in Damascus en Bagdad, zien we de harems voor het eerst. Hier, en in de hele mohammedaanse wereld, hebben zij meer dan duizend jaar bestaan. Ook tegenwoordig zijn er nog resten van serails in oosterse landen.

* Het woord harem heeft niet alleen betrekking op het onderkomen van de vrouwen. Zij zèlf he-(e)t(t)en harim. Dat harim, vertaald, voor 'verboden terrein' staat, zegt direct alles over de gezamenlijke macht van de sultan en zijn vrouwen destijds.

Copulatie is goed voor de wereld als de rem maar wordt gebruikt. Of condoom of ander voorbehoedmiddel. Anders ruiken rechtse politici onraad. Waarschijnlijk voor een deel nog terecht ook. Dat zou mijns inziens jammer zijn, daar we uiteindelijk állemaal wel beter (horen te) weten...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 23 maart 2009


Geplaatst in de categorie: erotiek

2.1 met 15 stemmen 2.171Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)