Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Warmlopen

Van politici wordt vaak gezegd dat zij achter de feiten aanlopen. Maar nu lijkt het erop dat de Kopenhagen-top toch bijzonder effectief is geweest. Komt het door Obama die, uiteraard inclusief staf, besloot naar Denemarken te vliegen voor amper 15 uur aanwezigheid? Ik betwijfel het. Over het onderwerp is gedebatteerd, maar concrete afspraken zijn niet gemaakt. Een teleurstellend resultaat, want het is in deze tijd 'not done' om de opwarming van de aarde te negeren. We worden verwacht ons sterk te maken tegen opwarming.
Ik zal zeker niet ontkennen dat het weertype de afgelopen twee jaar anders was dan normaal. Maar als echte koukleum was ik blij, dat ik zonder droge ogen of bevroren oren over straat kon. Hoe anders was dat de afgelopen weken!

Door de langdurige vrieskou verbruiken we veel meer energie om warm te blijven en hebben we te maken gekregen met een lamgelegd OV, levensgevaarlijke situaties op de weg en venijnig gladde stoepen. Daardoor volgen veel meer ongelukken, soms met dodelijke afloop.
Maar hoe erg is het eigenlijk gesteld met onze aardbol? Het is toch minstens frappant te noemen dat het 'bewijsmateriaal' in studies over opwarming nauwelijks openbaar is gemaakt. Recent wordt ook al gesteld dat de CO2-uitstoot geen effect heeft op de opwarming van de aarde. Daardoor heb ik zo mijn bedenkingen bij de objectiviteit van deze onderwerpen.
De aarde heeft al vaker bewezen klimaatveranderingen succesvol te kunnen ondergaan. Het lijkt natuurlijke selectie.
Dus zijn we echt bezorgd om de aarde, of willen we alles zoveel mogelijk in eigen hand houden?

Schrijver: Delano, 23 januari 2010


Geplaatst in de categorie: algemeen

2.6 met 5 stemmen 492Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)