Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Waarom drugs?

Velen vragen zich af waarom die behoefte aan andere drugs dan de sociaal aanvaarde drugs zoals alcohol? Al die energie al die doden die ontwrichting van het maatschappelijk weefsel. In California in silicon valley weten ze zeer goed waarom daar cannabis -op een haar na- gelegaliseerd is zoals in 14 andere Amerikaanse staten.

Alcohol is de begeleider van de landbouw/ industriële cultuur in de I-T cultuur heeft alcohol dat nut verloren. Iedereen kan zelf de proef doen.
Ga straalbezopen achter uw computer zitten -creatief wezen programmeren- u zult het niet lang uithouden ga zo stoned als een gieter achter uw computer zitten dat werkt wel. De vorige culturen waren gebaseerd op spierkracht. In de I-T cultuur is de geest het belangrijkste instrument. Dat is de reden waarom er steeds minder en minder alcohol verbruikt wordt. Dat is de reden waarom andere drugs zo massaal worden verbruikt.

Bekijk uw GSM u zult merken dat de materialen die gebruikt worden misschien 1 euro waard zijn. De toegevoerde waarde is enorm. Bij de spruiten en wortelen de koe ja zelfs de auto is die toegevoegde waarde miniem door de rationalisering de automatisering zijn zelfs de arbeidsplaatsen miniem. Enkel subsidies zorgen er voor dat de landbouw en industriële producten hier niet verdwijnen.
De ontwerpers van die toegevoegde waarde van de toekomst werken met hun geest. De welvaart van ons allen hangt er van af. Het verschrikkelijke is dat diegenen die voor onze welvaart moeten zorgen als wild worden opgejaagd.

'the economy stupid.' De tegenstand voor de legalisatie is enorm op iedere plaats waar de alcohol industrie belangrijk is. Wie is de grote tegenstander van legalisatie in België? En wat is het grootste exportproduct in die universiteitsstad? Welk zuiders Europees land is het meest tegen de legalisatie en wat is het export product?

De 'elites' weten het zij zijn niet het mikpunt van de criminalisering. De slachtoffers zijn diegenen die in de gevangenissen wegrotten wegens drugsgerelateerde feiten. Wat betekend in België de helft van huidige gevangenis populatie 5000 personen. Eén gevangene kost 400 euro per dag. Reken zelf uit wat het conservatisme kost. En dat is de materiële kost de emotionele ellende is verschrikkelijk.

In Mexico bedragen de winsten 15 miljard.
De burgemeester van Maastricht klaagde aan dat er iedere dag 500 drugs toeristen zijn stad aandoen. Reken uit: iedere bezoeker verteert er 100 euro maal het aantal Nederlandse steden waar drugs worden aangeboden maal het aantal dagen per jaar. Dat gaat nu al 40 jaar mee. Niettegenstaande alle verklaringen wordt er nog steeds verkocht. Waar is dat geld dat officieel niet bestaat naar toe? Misschien is het niet geweten maar in Nederland worden er wel belastingen op geheven. Tel uit hun winst. Tel uit ons verlies.

Miljoenen mensen gebruiken op regelmatige basis probleemloos drugs. Een pintje een jointje. Bij hen is er geen drugs probleem. In de enorme snelle verandering van onze samenleving zijn er die er zware psychische problemen hebben die wel problematische drugsgebruikers worden. Een humanistische oplossing zou zijn het fortuin die de repressie/opsluiting kost in te zetten voor de opvang van die mensen. Wat doet de overheid investeren in bewakers wapens beton kettingen. Let wel op zieke mensen worden in gevangenissen opgesloten. De middeleeuwen zijn nog altijd niet ver weg.

Toen in vorige eeuwen de protestantse hagenpredikers de normen en waarden van de roomse samenleving op stelten zette toen was dat een deel van de steeds veranderende wereld. Vandaag worden de normen en waarden verandert door de materie.

Schrijver: verfaillie ed, 15 april 2010


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.3 met 7 stemmen 983Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)