Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

SORRY

Het verhaal van de literaire thriller SORRY van Zoran Drvenkar is gesitueerd in de Europese metropool Berlijn. De Duitse hoofdstad is tevens een volwaardige deelstaat van de Bondsrepubliek. Deze mooie stad biedt alleen al 175 musea die u als bezoeker een unieke ervaring doen beleven uit de wereld van kunst, geschiedenis, kennis en cultuur.

Vier jonge mensen in deze bruisende stad willen veel geld verdienen. Zij richten een agentschap op waarbij zij kunnen worden ingehuurd voor het aanbieden van verontschuldigingen aan gedupeerden. Het begint te lopen en het viertal doet goede zaken. Tot op een gegeven moment een beroep op hen wordt gedaan voor het maken van verontschuldigingen aan een dode.

Vanaf dat moment gaat het dramatisch mis met het kwartet...

In deze kille, harde thriller wordt meteen vanaf hoofdstuk één de toon gezet. In een mooie verhaalvorm lezen we de afwisselende belevenissen van het viertal verschillende, jonge ondernemers. Daardoorheen, in de derde persoon, het verhaal van de moordenaar. Op een bepaald moment wordt er een verrassende omslag gemaakt door identiteitsverwisseling.

De vier ondergaan een nachtmerrie; als schaakstukken worden zij ver- en gezet. In een dramatisch spoor van gruwelijkheid zonder vergeving tussen daders en slachtoffers werkt Drvenkar toe naar een enerverend slot, waarbij onderlinge verhoudingen vaak niet echt helder zijn. Verrassend daarentegen is naast de opbouw van het verhaal de verrassende plot.

SORRY is een intrigerend verhaal, waarvan het verloop zich niet gemakkelijk laat raden...

Beter gezegd: eigenlijk helemaal niet!

Verrassend, goed en mooi geschreven.

Schrijver: Annejan Kuperus, 24 juni 2010


Geplaatst in de categorie: literatuur

2.7 met 11 stemmen 491Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)