Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De dood.

Velen zijn gewoon om te zeggen dat we maar een leven hebben. Nu eigenlijk hebben die mensen die dat zeggen gelijk maar niet helemaal gelijk. Ze hebben ten dele gelijk. Dit leven is werkelijk eenmalig. Wat wij met dit ene leven doen bepaalt wat we in de eeuwigheid mogen zijn. Wanneer we geen leven meer hebben en ooit nog mogen hebben maar alleen dat oogsten wat we in de tijd in dit leven gezaaid hebben. Wat we in het uur van ons leven op aarde waren zijn we voor eeuwig altijd erna, moeten we proeven in het leven altijd erna.

We oogsten voor de eeuwigheid van wat we zaaien in dit leven. Of zoals wij ons bed nu opmaken voor erna zo zal ons bedje wezen altijd erna. Een bed van engelendons of een martelbed vol pijnlijke messen, stekels van gloeiend ijzer, naalden, punten en eeuwige folterwerktuigen voor ziel en lichaam waar nooit een einde aankomt.

Dus als u bewust bent dat u eens onder een kruis van steen en een graqfzerk van kiezelstenen onder kluiten aarde zult komen te liggen overgeleverd aan het stukvreten van uw mooie lichaam aan regenwormen, ringwormen, slangen en u bewust wordt dat u een lief gevoelig orgaan hebt, uw eigen hart.

WEES ER DAN GOED MEE BEZIG MET UW HART IN Gods DIENST.

Oh, u komt ook eens onder kiezelstenen terecht overgeleverd aan regenwormen, die eieren in u leggen, overgeleverd aan gewormte van allerlei soort die eeuwig knagen aan u lendenen, aan uw benen en alles van u en ook mij zullen ze het vlees van mijn benen wegknagen. Ze zullen knagen aan alles wat ons mooi en bevallig maakte op onze planeet.

Onder een kruis van zwaar gesteente en onder een Bijbeltekst zult u eens liggen voor alle eeuwigheid tot de opstanding. En gewormte van allerlei soort zal uw lichaam in al uw delen, geliefde delen en minder geliefde delen, werkelijk al de delen van uw vlees zullen ze dag en nacht wegvreten. Het zal niets meer waard zijn dan een knabbelstok voor de worm.

Maar weet dat uw hart wordt gewogen op een weegschaal en voor alle eeuwigheid ten goed of ten kwade wordt vergolden.

En dat alleen uw hart het eeuwige leven krijgt ten eeuwige heerlijkheid of ten eeuwige straf. De eeuwige straffen zijn velerlei en zonder einde.
Maar indien u ten eeuwige hemel mag komen dan zal uw leven zo zoet, zo zalig, zo zeker, zo bevallig, zo lief en zo gelukzalig zijn.
Wat uw hart en hoofd, uw hele lichaam niet kunnen bevroeden in dit leven in het lichaam ten tijde van uw beproeving.

Gelukkig de echte lieve mensen!

DE HEILIGE MAAGD MARIA IS MET LICHAAM EN ZIEL OPGENOMEN IN DE HEMEL. Maar alle heilige maagden behouden hun lichaam. Laten we blijven bidden met gevouwen handen met voeten voor zalige werken voor de zieke zuster en broeder. En laten we knielen voor onze lieve Schepper, nu en voor altijd, amen.

Schrijver: cornil, 21 augustus 2010


Geplaatst in de categorie: religie

2.2 met 5 stemmen 220Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)