Inloggen
In de loop van 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

voeg je beschouwing toe

tabblad: beschouwingen

< vorige | alles | volgende >

beschouwing (nr. 774):

Een nieuwe Van Gogh

Over 25 jaar zal er een nieuwe Steven Hawking opstaan en schrijven dat er een Schepper nodig is om materie tot zichzelf scheppende en herscheppende schepsels te scheppen en het schepsel mens vervolgens in een God of niet in een God te laten geloven.

Over 50 jaar zal er weer een nieuwe Hawking opstaan en schrijven dat de Schepper van de zichzelf scheppende schepsels dezelfde is als de God waarin deze schepsels kunnen geloven of niet.

Over honderd jaar schildert een nieuwe Van Gogh een besnijdenis.

Dat God zich in ons allen uiteen heeft geslagen is een oud Joods geloof, maar dat Hij zichzelf een oor zou hebben afgesneden, niet.

Schrijver: Varifocus, 4 sep. 2010


Geplaatst in de categorie: wetenschap

2,6 met 5 stemmen 646Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:J.J.v.Verre
Datum: 5 sep. 2010
Emailadres:jjvverrelive.nl
Bericht:Een fraaie overdenking. In al onze lichaamscellen is bewustzijn aanwezig, dus ook in een oor. Wie weet of oren niet een hoger ideaal kunnen bezitten om afgesneden te worden van dat immer dominante lichaam of die rommelige geest.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)