Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Angélique Kersten: Six-pack & kuiven

Six-pack & kuiven

leuk om naar te wuiven
de jongens met hun six-pack lijven
en met wet-wax in hun
glimmende kuiven
als ik bedenk wat die
gasten allemaal kunnen
een homerun rennen
en een harem runnen
op het strand showen ze
zich als 'the man'
om hen heen vele tieners,
van hen ben ik geen
ik ben reeds een dame
van het rijpere leven
geen strak lijfje meer
alleen grijze lokken om te geven

maar mijn hartje springt nog jeugdig
bij het zien van al deze pracht
dromerig kan ik verlangen
naar een niets verhullende nacht
mijn leeftijd kent geen grenzen
maar ik haal me niets in het hoofd
gebruinde, strakke, glimmende lijven
hebben wel andere wensen
dan sjansen met oudere wijven.


Angélique Kersten is geboren in 1968 te Renkum, niet ver bij Arnhem vandaan.
Ze publiceerde online op vele sites gedichten, verhalen en columns. De fantasie verruimt haar geest en met haar fantasie verruimt ze de geest van de lezers. Haar gedichten - ze schreef er talloze - zijn emotioneel sterk geladen, de emoties druipen er vanaf, alsof ze naast je zit op de sofa en ze enkel en intiem bij jou als lezer haar hart uitstort, zo gevoelvol en zonder enige opsmuk schrijft ze van zich af. Er hangt in veel van haar gedichten een beklemmende sfeer van melancholie, maar gelukkig is een verfrissende, rode draad aanwezig, die van de altijd spannende en levenslustige erotiek.

Angélique is geobsedeerd door de oeroude thema's van Eros en Thanatos. Haar directe openheid is opvallend, daarbij hanteert ze ook een realistische manier van dichten, wat haar als dichteres extra zichtbaar maakt, maar ook extra kwetsbaar, maar dat kan ze hebben, anders zou ze aan zelfkwelling doen en daarvoor heeft ze teveel faalangst en zelfrespect. Alhoewel, met die faalangst heeft ze inmiddels korte metten gemaakt, want ze is in 2009 (ook zij al!) een eigen uitgeverij begonnen, uitgeverij 'aquaZZ'.

In 2003 verscheen haar dichtbundeldebuut 'Dauwdruppels & Rozegouden stralen'.
In 2005 verschenen 'De letters & haar woorden' en 'Onverwachte nuances', die laatste bundel vanwege haar huwelijk met Gerrit Budding.
In 2007 verschenen 'Zinspelen' en 'Vijf'.
In 2008 verscheen 'Koud', een herinneringsbundel en eerbetoon voor haar broer Patrick Kersten (1976 - 2007).
In 2009 verscheen 'Fragmenten' en in 2010 'Ontbloot', erotische gedichten.

Angélique woont en werkt in Arnhem, ze is moeder van twee pubers en ze werkt part-time in de vestiging van Christine le Duc te Arnhem. Daar verkoopt ze erotische artikelen, hulpmiddelen en snuisterijen. Daarnaast is ze huisvrouw en in het bezit van twee honden. Door het tijdrovende werk bij haar eigen uitgeverij, schrijft ze minder dan voorheen, maar de inspiratie is hetzelfde gebleven, dus is ze gedwongen om prioriteiten te stellen, zoals zovelen vandaag de dag.
Ik las in de NRC dat verslavingen voortkomen uit onze stress-cultuur, geen lachwekkende conclusie. Angélique (een naam die meteen de associatie met die zwoele televisie-actrice oproept) kreeg in 1997 multiple sclerose, maar daar is ze weer zo goed als overheen. Dat moet ook wel gezien het beeld van haar dagschema.
In haar boek 'Ongeschoren columns' trekt ze hard van leer tegen allerlei onhebbelijkheden, zoals de heren, die bij Christine le Duc naar binnen wippen, die dan meteen als uitgedroogde woestijnreizigers haar weelderige boezem induiken, maar gelukkig zijn niet alle klanten zo ongeremd direct, vindt zij. Ieder het zijne, want iedereen steekt anders in elkaar.

In 2010 verscheen 'Pupil', een spannend verhaal over o.a. een leerling die het met zijn schooljuf doet. Dat verscheen bij haar eigen uitgeverij, evenals 'Twintig', een boeiende novelle over diverse erotische onderwerpen, vakwerk! Leuk die kersensteeltjes in de vorm van een hart op de cover, ook een verwijzing naar haar achternaam. Voorts verscheen er een Thriller-trio (met Bateau Rouge, Schaduwwolken en Wreedaard).
In 2009 verschenen 'De stylist' en 'Niet meer!'.
Zij is gezien haar prozawerk een vruchtbare thrillerschrijfster, maar er zullen vast nog vele gedichtenbundels volgen van deze bedrijvige Waterengel (haar pseudoniem).

'onlogisch verwarde begrippen, vallende ellende tot in bodemloze put, zoekend naar respect, begrip en liefde, draaide het allemaal om hetzelfde, het bezitten van mijn kut'

Schrijver: Joanan Rutgers, 5 november 2011


Geplaatst in de categorie: literatuur

1.0 met 6 stemmen 212Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)