Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Graancirkels.

De mysterieuze graancirkels hebben regelmatig het nieuws gehaald, maar er is nog weinig geschreven omtrent de filosofische betekenis van deze fenomenen. Door de eeuwen heen hebben mensen deze bijzonderheden kunnen aanschouwen en vaak werd het gebeuren verhaald als iets onverklaarbaar.
Ook de wellis nietes discussie omtrent het feit of mensenhanden al of niet als belangrijkste makers van deze cirkels bestempeld kunnen worden.
De laatste jaren is er veel gepubliceerd over energieën welke zo’n patroon in het landschap zouden kunnen genereren. We kunnen deze energetische manifestaties bewonderen en de kracht ervaren, maar goed begrijpen doen we dit nog niet.

De fascinerende patronen kunnen worden uitgelegd en verklaard als het uitleggen van een droom.Een waarheid die ik niet wil bestrijden maar de essentie ligt misschien op een ander terrein.Als we ons graancirkels voorstellen als geprojecteerde boodschappen uit een andere dimensie dan kunnen we dit vanuit de spirituele filosofie begrijpen als een werkelijkheid binnen ons denken.
Immers de werkelijkheid die wij ervaren als gedachte is multidimensionaal bepaald.
Andersom kunnen de manifestaties die wij waarnemen binnen onze 3-dimensionale wereld, de bron zijn voor ons spirituele denken.
Ik beschouw de ingenieuze patronen in gewasvelden als een reflectie van de spirituele kracht die het veld van energie dat ons allen verbindt, initieert.
We moeten de prachtige patronen in het landschap ervaren, zoals we de gehele natuur kunnen ervaren en tegelijk een worden met die ervaring.
Graancirkels zijn boodschappen die ons cartesiaanse denken moet bevrijden van het idee dat het zichtbare een fysische werkelijkheid is.
Als we ons bewust zijn van deze getransformeerde werkelijkheid, dan is het gemakkelijker om het energetische aspect van de fenomenen te kunnen begrijpen. Lichtbollen zijn informatie bevattende energieën die de eenheid van leven coderen en niet gebonden zijn aan vorm, plaats of tijd.
Wij zijn als mensen allemaal een stukje van deze energie,welke ons als schijnbare individuen met elkaar verbindt.
Graancirkels zijn spirituele reflecties van ons collectieve onderbewuste en houden ons een spiegel voor waarin de onderlinge verbondenheid zichtbaar en voelbaar tot bewustzijn kan komen.Een deel van de graancirkels zal zeker door mensenhanden zijn gefabriceerd, maar een deel zeer waarschijnlijk niet.

Of directe mensenhanden betrokken zijn bij graancirkelmanifestaties is in wezen onbelangrijk omdat het draait om de boodschappen, welke via verschillende kanalen tot stand kunnen komen. Graancirkels zullen ons blijven verbazen, met die prachtige geometrische figuren die ons doen denken aan de Platonische geometrie van kristal rasters. Deze kristalvormen komen terug in de deeltjes fysica als energie matrix.
Misschien dat graancirkels boodschappen zijn uit de toekomst.
Graancirkels moeten we koesteren en bewonderen, evenals de bijzondere energieën welke door graancirkel bezoekers worden ervaren.
Graancirkels, boodschappen, een spirituele ervaring in het landschap.


Zie ook: http://www.spirituelefilosofie.blogspot.com

Schrijver: J.J.v.Verre, 15 maart 2012


Geplaatst in de categorie: natuur

3.0 met 9 stemmen 455Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)