Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Pittig en sexy

(voor Gabriele Susanne Kerner (Nena), 25 maart 1960)

Je bent geboren in Hagen, West-Duitsland. Je woonde eerst in de stad Breckerfeld en later in Hagen.
Je hebt één jongere broer en één jongere zus, Kristiane.
Op je derde ging je met je ouders op vakantie in Spanje, waar de mensen je 'nena' (= nina = meisje) noemden, wat later je artiestennaam werd.

Je ouders zijn gescheiden.
En op je zeventiende ging je van het gymnasium af, zonder een diploma. Op aanraden van je ouders ging je drie jaar voor goudsmid studeren.
Op je negentiende ontmoette je de gitarist Rainer Kitzman, die de oprichter was van 'The Stripes', waarvan jij de zangeres werd. Verder bestond de band uit de drummer Rolf Brendel en de bassist Frank Rohler.
De band bestond niet lang en op je eenentwintigste ging je met je vriend Rolf naar West-Berlijn, waar jullie de band 'Nena' vormden, samen met de gitarist Carlo Karges, de toetsenist Uwe Fahrenkrog-Petersen en de bassist Jürgen Dehmel. Carlo schreef o.a. de tekst van je grootste hit '99 Luftballons'. De heliumballonnen waaien over de Berlijnse Muur en veroorzaken door stupiditeit een hevige oorlog.
Carlo stierf in 2002 door leverfalen.
Uwe (1960, Berlijn) bleef tot 1987 bij de band, evenals Jürgen (1958, Berlijn). Dus tot het einde van de band, want die ging in 1987 uit elkaar. Jürgen is in 1985 getrouwd met je zus Kristiane, een verpleegster in Berlijn, en het huwelijk duurde maar twee jaar. Hij trad ook vaak op met Nina Hagen.

Je eerste single heette 'Nur geträumt' en werd een groot succes, het stond op twee in de Duitse hitlijst.
Op je drieëntwintigste verscheen je debuutalbum 'Nena', met 'Leuchtturm' en '99 Luftballons'. Eén in Duitsland, één in Engeland met de Engelse versie en twee in Amerika met de Duitse versie, wat opmerkelijk is. Andere landen volgden.

Na het uiteenvallen van de band ging je solo verder en je begon een liefdesrelatie met de Zwitserse acteur Benedict Freitag, de zoon van de Duitse actrice Maria Becker (1920, Berlijn), de dochter van de Joodse actrice Maria Fein en de acteur Theodor Becker. Benedict is ook de zoon van de Oostenrijkse acteur Robert Freitag (1916 - 2010). Jullie trouwden en jullie kregen drie kinderen.
Je eerste kind Christopher Daniel werd maar elf maanden.
Op je dertigste kreeg je een tweeling, Larissa Marie en Sakias Manuel.
Na je scheiding van Benedict kreeg je een relatie met Philipp Palm, een drummer en muziekproducent. Met hem kreeg je twee kinderen, in 1995 Samuel Vincent en twee jaar later Simeon Joel. Jij, Philipp en je vier kinderen wonen in Hamburg en op je negenenveertigste werd je grootmoeder, want Larissa kreeg een dochter, Carla Maria, en Sakias kreeg twee dagen later een zoon, Noah.

Je zong een duet met Kim Wilde (1960, Chiswick), dat 'Anyplace, Anywhere, Anytime' heet. Het album 'Willst du mit mir gehen?' werd platina en de hit 'Liebe ist' kwam op één te staan.
Het album 'Cover Me'(2007) staat vol covers van o.a. David Bowie, The Rolling Stones en Rammstein.
In 2009 verscheen 'Made in Germany', met 'Wir Sind War'.

Je bent vegetariër en je hebt jezelf verdiept in de wijze boekwerken van Bhagwan Shree Rajneesh (later Osho genaamd) en je volgt zijn bio-dynamische, geestverruimende dans- en meditatietechnieken.
Met je man Thomas Simmerl en Silke Steinfadt heb je de Neue Schule Hamburg opgericht, in de stijl van het Sudbury-systeem, volgens gelijkwaardige, democratische inzichten in de wisselwerking leerling-leraar.

Met de journaliste Claudia Thesenfitz schreef je de autobiografie 'Willst du mit mir ghee-jen?' en je bent vanaf 1982 ook een kleine filmcarrière begonnen.
Ik herinner me het nog als de dag van gisteren toen '99 Luftballons' uitkwam en het vaak gedraaid werd op de radio. Meestal draaide ik dan de volumeknop extra naar het plusteken. Diepe warmtescheuten namen bezit van mij tijdens de openingszin 'Hast du etwas Zeit für mich, singe Ich ein Lied für dich...'.
Je stem, zo exotisch, esthetisch en esoterisch. Naar binnen dringend en heerlijk opklarend.

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 juni 2012


Geplaatst in de categorie: muziek

1.0 met 3 stemmen 178Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)