Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Je levensvreugde tragisch afgebroken

(voor Selena Quintanilla-Perez (1971 - 1995))

Je bent geboren in Lake Jackson, Texas. Je was het jongste kind van vader Abraham Quintanilla Jr (Mexicaans-Amerikaans) en moeder Marcella Ofelia Samora. Je broer heet Abraham en je zus Suzette.
Je zat door je ouders bij de Jehova Getuigen en op je derde begon je al met zingen.
Op je negende begon je vader een zanggroep met zijn kinderen en enkele andere familieleden, met in totaal elf leden. Het werd al snel 'Selena y Los Dinos' genoemd en jullie zongen in je vaders Mexicaanse restaurant 'Papagayos', wat niet lang daarna failliet ging, echter zonder een direct verband.
Je verhuisde naar Corpus Christi, waar jullie op straat zongen, bij bruiloften, op beurzen en bij het vieren van de vijftiende verjaardag van meisjes (quinceañeras), de overgang van meisje naar vrouw.
Jullie werden een keer met boe-geroep overladen en met eten bekogeld, maar er ontstond ook waardering. Je trad in heel Texas op; op je dertiende nam je een album op bij Freddie Records, maar de directeur wilde het nadien niet distribueren.

Maar op je vijftiende verscheen dan toch je debuutalbum 'Alpha' bij GP Records en een jaar later 'Munequito De Trapo'. Je was de Beste Vrouwelijke Vocalist van het Jaar, maar liefst negen keer achter elkaar. Je behaalde schriftelijk een diploma van de middelbare school en op je achttiende tekende je een contract bij Capitol/EMI.
Je ontmoette Chris Perez (1969, San Antonio), een zanger/gitarist in zijn eigen band, maar hij kwam in jouw band spelen en jullie werden smoorverliefd op elkaar. Je vader kon dat niet verkroppen, hij walgde van de negatieve invloed van Chris, volgens zijn inschatting, hij vond hem het tegenovergestelde van zijn voorbeeldige kinderen, dus gooide hij hem de band uit.

In 1990 verscheen 'Ven Conmigo'(= kom met me mee), geschreven door je broer Abraham, die meerdere albums schreef, en het werd goud. In dat jaar vroeg de verpleegster Yolanda Saldivar (1960, Jimenez) aan je vader of ze een fanclub mocht beginnen. Ze kreeg groen licht en ze werd de directrice van de fanclub en later manager van je kledingwinkels.

'Etre a Mi Mundo' verscheen, met de megahit 'Como La Flor', en het werd zes keer platina. Voor 'Selena Live!' won je een Grammy Award als Beste Mexicaans-Amerikaanse album.
Een jaar later verscheen 'Amor Prohibido' (= verboden liefde), wat uiteindelijk twintig keer platina opleverde.
Je deed een wereldtournee en je duet met Barrio Boyzz 'Wherever You Are' werd een megaklappper en je stond op één in de Latin Hitparade.
Je zong ook een duet met Alvaro Torres, 'Good Friends', dat ook op één stond.
Je toerde door Latijns-Amerika en je kocht twee kledingzaken, één in Corpus Christi en één in San Antonio, inclusief schoonheidssalons. Je verdiende er meer dan vijf miljoen dollar mee en zoals gezegd je 'vriendin' Yolanda runde de zaken. Het moet haar flink gestoken hebben, al dat geld wat je verdiende.
Je speelde in Mexicaanse televisieseries en je praatte op scholen over het grote belang van goed onderwijs. Ook was je actief voor DARE (Drug Abuse Resistance Education), een organisatie tegen drugs, bendes en geweld.

Begin 1995 ontdekte je met je familieleden dat Yolanda geld van de fanclub had achterover gedrukt. Op 31 maart 1995 ontmoette je Yolanda in een Days Inn Motel in Corpus Christi om via papieren geld terug te vorderen, dat zij verduisterd had. Yolanda rekte tijd met een verzonnen verhaal over twee verkrachtingen, die ze onlangs had ondergaan. Om dat te bevestigen gingen jullie naar een ziekenhuis, maar daar ontdekten ze geen aantoonbare sporen, dus keerden jullie terug naar de hotelkamer. Yolanda haalde echter een pistool uit haar tas te voorschijn en terwijl jij probeerde te vluchten, schoot ze je door een slagader. Dodelijk gewond vluchtte je naar de balie, waar je ineenstortte, terwijl je moordenares je nog een bitch noemde, maar die echte bitch zit nu levenslang in de gevangenis of komt misschien in 2025 vrij.
Je overleed in het ziekenhuis en je bent begraven in het Seaside Memorial Park te Corpus Christi.
Er waren 60.000 mensen op je begrafenis, waaronder Gloria Estefan, Madonna, Celia Cruz en Julio Iglesias.

Het zesde album 'Dreaming of You' verscheen nog en werd 35 keer platina. Jennifer Lopez (1969, New York) speelde jou in een film over jouw leven. Je bent vermoord door hebzuchtige, jaloerse en psychotische krankzinnigheid. Van het verduisterde geld had je levenontneemster o.a. het moordwapen gekocht, dat door de rechter in 2002 officieel vernietigd moest worden.
Wat je Yolanda terugvroeg, was toch maar een schijntje van wat jij op de bank had staan en dat tergde haar tot haar gruwelijke wandaad. Ze was financieel niet met je meegegroeid.
Afschuwelijk, zo'n zwaargestoorde fan!

Schrijver: Joanan Rutgers, 28 juni 2012


Geplaatst in de categorie: muziek

1.6 met 5 stemmen 188Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)