Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Mariale tekenen van hoop

(voor Sint Maria Esperanza Medrano de Bianchini (1928 - 2004))

Je bent geboren op 22 november 1928 in Barrancas, Venezuela. Je moeder was Maria Filomena en je vader was Aniceto Medrano. Je had drie broers. Je moeder was zeer vroom en ze wilde graag dat jij de mensen via Moeder Maria naar Jezus zou leiden. Esperanza is het Spaanse woord voor 'hoop'. Als kind was je vaak ziek, maar je herstelde van vreemde verschijnselen op wonderbaarlijke wijzen. Zo herstelde je vooral van zware hart- en ademhalingsproblemen. God was je aan het voorbereiden en aan het louteren via daadwerkelijk lijden. Je werd voorbereid op een speciale missie. Als kind had je al veel belangstelling voor religieuze zaken en de poppen, waarmee je speelde, verkleedde je tot nonnen en priesters. Je kreeg de roomse rituelen met de paplepel ingegoten.
Op je vijfde had je je eerste, mystieke ervaring. Je nam afscheid van je moeder, die op vakantie ging, en je zag de heilige Thérèse van Lisieux uit de Orinoco-rivier lopen, terwijl ze een roos naar jou gooide, die jij opving. Je gaf de roos aan je moeder, die hoogst verbaasd was, want er groeiden daar geen rozen. Op je twaalfde kreeg je een zeer ernstige longontsteking en de dokter dacht dat je niet langer dan drie dagen meer te leven had. Je dacht dat Moeder Maria wilde, dat je bij haar zou komen. De Heilige Maagd verscheen aan jou, zoals ze eerder in de Vallei van Margarita verscheen. Zij glimlachte en ze vroeg je om wat van haar medicatie te nemen, waardoor je genas. Je vader had de verschijning van Maria in de Margarita-Vallei tot op zijn sterfbed aanbeden en hij had haar gevraagd om na zijn overlijden zijn vrouw en kinderen te beschermen. Hij had via zijn verhalen over de Maria-verschijning je geloof en passie gevoed.
Vanwege je zieke gestel moest je gevoed worden via injecties. Je bad Christus om je maar op te halen, zodat je geen last meer voor je naasten zou zijn, maar toen verscheen het Hart van Jezus, bloedend en vol licht. Zijn mooie ogen priemden door jou heen en Hij zei: 'Mijn witte roos van de liefde!'. Christus en Maria heelden je. Je mystieke reis van veel nederigheid was begonnen. Je kon in de harten van anderen lezen, je kreeg voorgevoelens en je wist mensen te genezen.
Je was paranormaal begaafd, je wist de geesten te onderscheiden, je had stigmata en extasen, levitatie en de geur van heiligheid. Tevens deed je aan bilocatie, dat je op twee plekken tegelijkertijd was en soms op meerdere plekken. Op je zesentwintigste werd je non in een klooster en datzelfde jaar kreeg je weer een verschijning van Thérèse van Lisieux en ze gooide weer een roos naar jou.
De handstigmata begonnen en Thérèse zei: 'Jouw roeping is het om vrouw en moeder te worden!'. Moeder Maria vroeg je om in diepe afzondering te blijven en ze voorspelde je zeven kinderen. Je verhuisde naar het Ravasco Instituut in Rome. Johannes Bosco verscheen aan jou en hij wist je te vertellen dat je op 1 november 1955 je Italiaanse levenspartner zou ontmoeten en exact op die datum ontmoette je Geo Bianchini Gianni.
Jullie trouwden op 8 december 1956 (al voorspeld door Moeder Maria) in de koorkapel van de Onbevlekte Ontvangenis in de Sint-Pietersbasiliek.
In 1974 kocht je samen met Geo een boerderij in Venezuela, waar je op 25 maart 1976 een verschijning van Moeder Maria kreeg. Alleen jij kon haar zien. De stigmata-wonden werden steeds zichtbaarder. Op 25 maart 1984 vonden er zeven Maria-verschijningen plaats. Bisschop Pio Bello Ricardo stelde een onderzoek in. Maria begon aan honderden mensen te verschijnen, bijvoorbeeld als de Maagd van Lourdes of zoals in Fatima. Ook waren er een blauwe vlinder en merkwaardige lichteffecten.
Dokter Arrieta, gestudeerd hebbende aan de Harvard-universititeit, constateerde ruim duizend lichamelijke genezingen. Zelf werd hij genezen van prostaatkanker en anderen van bijvoorbeeld leukemie, verlammingen en leverziekten. Een hostie begon menselijk bloed te bloeden.
In 1987 bevestigde bisschop Bello, dat de mysterieuze verschijnselen van en rondom jou echt waren.
Op 5 januari 1990 had je je laatste verschijning van Maria. In totaal was Maria eenendertig keer aan jou verschenen.

Je overleed op 7 augustus 2004 in New Jersey, na een lange tijd met een Parkinson-achtige toestand. Dienstbaarheid stond hoog in je vaandel. Als heilige weet je veel mensen te inspireren om een liefdevol leven te leiden, om te ontwaken voor de liefde van God, om verzoening met God en álle mensen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 22 november 2012


Geplaatst in de categorie: religie

3.0 met 5 stemmen 163Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)