Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De boosdoener was cocaïne

(voor Natasha Collins (1976 - 2008))

Je bent geboren op 7 juli 1976 in Luton.
Je studeerde aan de St. Michael's Catholic Grammar School, een meisjesschool in North Finchley, een voorstad van Londen. Het is in 1908 opgericht door de Zusters van het arme kind Jezus.
Je begon te werken als model en je werkte voor 'Ugly Rage Models', opgericht in 1969. Je was buitengewoon schoon om te zien.

Je eerste televisie-optreden was in de kindershow 'See It, Saw It', waarin je Zie speelde, één van de rechter hofnarren aan het hof van de koning, gespeeld door Mark Warwick Fordham Speight (1965 - 2008).
Je speelde ook in 'The Tenth Kingdom', waarin je de schaapherder Betty Peep speelde.
Je speelde ook in 'Real Women' en enkele keren in de docudrama-serie '999', het (112)alarmnummer van Engeland.
Verder speelde je de Spaanse prinses in de lachserie 'ChuckleVision'.
Je speelde ook in theatervoorstellingen en je presenteerde bedrijfsvideo's.

In 2001 kreeg je een hoofdrol in de soapserie 'Hollyoaks' van Phil Redmond (1949). Dat bleek van korte duur, want je kreeg niet lang na de eerste opnamen een zeer ernstig auto-ongeluk, een auto reed jou aan, waardoor je in coma raakte en je lange tijd in een ziekenhuis moest blijven. Hierdoor is je acteercarrière tot stilstand gekomen.

Tijdens je herstelperiode begon je een liefdesrelatie met Mark Speight, die je in 1999 had ontmoet bij 'See It, Saw It'. Jullie zijn in 2005 op Barbados met elkaar verloofd. Jij ging met hem samenwonen in zijn penthouse in St. John's Wood (Noord-Londen). Jullie waren dol op elkaar en jullie hadden dikke lol met verkleedpartijen en gevatte humor.

Op 2 januari 2008 hadden Mark en jij 's avonds een nieuwjaarsfeest. Jullie dronken wijn en wodka, wat op zich al een flinke kopstoot is. Daarbij namen jullie cocaïne en slaappillen, wat absoluut linke soep was. De volgende dag voelde je je niet goed en besloot je een warm bad te nemen. Omdat het in de badkamer akelig stil werd, is Mark naar je gaan kijken. Hij vond jou liggend in de badkuip. Je was overleden door een teveel aan cocaïne en door brandwonden over zestig procent van je lichaam. Je hebt in een benevelde toestand en door een acuut hartprobleem vanwege de cocaïne, waardoor je bewusteloos bent gevallen, alleen de warmwaterkraan opengedraaid.
Je werd eenendertig jaar.

Mark is gearresteerd op verdenking van moord en het leveren van de fatale cocaïne, maar hij werd op borgtocht vrijgelaten.
Februari 2008 besloot Mark om te stoppen met zijn tv-programma 'SMart', want na jouw overlijden kon hij dit niet meer. Hij is bij jouw moeder Carmen Collins gaan wonen, in Noord-Londen. Hij is nooit teruggekeerd naar jullie penthouse. Hij zorgde voor jouw familieleden, maar hij vergat daarbij voor zichzelf te zorgen, want hij had een zware depressie als gevolg van jouw overlijden. Hij had of naar een psychiater moeten gaan of opgenomen moeten worden. Hij heeft nog gepoogd om jou te reanimeren, net als de ambulance-broeders. Hij verloor tevens zijn carrière, huis, auto, geld en reputatie. Jullie waren van plan om in 2008 te gaan trouwen.

Op 7 april 2008 was Mark ineens spoorloos verdwenen. Twee agenten hadden hem nog aangesproken, omdat hij er zorgwekkend wezenloos uitzag. Hij heeft zichzelf opgehangen met zijn schoenveters. Dat was in het MacMillan House, naast Paddington Station. Daar is hij zes dagen later door spoorwegwerkers gevonden.
Zijn begrafenisdienst was in de St. Michael and All Angels Church in Tettenhall, waar hij was opgegroeid. Hij kon niet verder zonder jou. Hij werd tweeënveertig jaar.

Je moeder beschuldigde de BBC van het hebben van een 'cocaïne-cultuur' en ze pleitte voor drugscontroles, want deze drugscultuur heeft jou vermoord, aldus je moeder. Cocaïne schenkt arbeidslust en uithoudingsvermogen. Dat mag zo zijn en mensen met trendy beroepen beschouwen het als ongevaarlijk spul, maar een te hoge dosering kan tot de dood leiden, met als voornaamste doodsoorzaken: een te sterke prikkeling van het zenuwstelsel, een ademhalingsdepressie en het wegvallen van de hartwerking. En dat is nu juist wat jou zeer helaas is overkomen.
Onterecht noemden de Engelsen cocaïne 'the darling of the drugculture'. 'The killer-bitch' zullen ze bedoelen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 januari 2013


Geplaatst in de categorie: idool

2.0 met 3 stemmen 296Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
26 januari 2013
Email:
moi636yahoo.com
Een lap tekst die twijfelt tussen een beschouwing over een persoon en een mening over drugs.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)