Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Je eigen roofdier uit noodzaak

(voor Paula Elizabeth Yates (1959 - 2000))

Je bent geboren op 24 april 1959 in Colwyn Bay, dat aan de Ierse Zee ligt. Je moeder was Elaine Smith, een ex-showgirl, actrice en schrijfster van erotische romans. Haar artiestennaam was Helene Thornton en haar pseudoniem als schrijfster was Heller Torren.
Je vader was Hughie Green (1920 - 1997), een gastheer van veel tv-shows, o.a. van de talentenjacht 'Opportunity Knocks' en de quiz 'Double Your Money'.
Je dacht het grootste deel van je leven dat Jess Yates (1918 - 1993) je vader was, een tv-presentator en producer van het religieuze programma 'Sterren op Zondag'.
In 1975 zijn Jess en Elaine gescheiden en had hij een affaire met de actrice Anita Kay. Jess was zestien jaar ouder dan Elaine en hij is in 1974 ontslagen, vanwege zijn affaire met de veel jongere Anita.

Je ging naar de basisschool in Rowen, naar het Penrhos College, een kostschool voor meisjes, vlakbij de badplaats Rhos-on-Sea.
Vervolgens studeerde je aan Ysgol Aberconwy in Conwy.
Je woonde een tijd in het Deganwy Castle Hotel en daarna in een groot huis te Rowen, een net dorp.
Na de scheiding van Jess en je moeder, woonde je voornamelijk bij je moeder, ook een tijd op Malta en Mallorca. Toen studeerde je aan het Bellver International College. Je was een grote fan van de Ierse rockband 'The Boomtown Rats' en in 1976 kreeg je zelfs een relatie met de zanger Bob Geldof (1951). Jij was zeventien, hij vijfentwintig.

Op 31 maart 1983 werd jullie dochter Fifi Trixibelle Geldof geboren. Bob had nog een affaire met Claire King (1963), een actrice en punk-zangeres. In 1986 ben je in Las Vegas met Bob getrouwd. Op 13 maart 1989 werd Peaches Geldof Honeyblossom geboren en op 17 september 1990 Little Pixie Geldof, vlak achter Peaches aan.

In 1995 verliet je Bob en begon je een liefdesrelatie met Michael Hutchence (1960 - 1997), de zanger van INXS. Met Michael kreeg je op 22 juli 1996 dochter Hiraani Tiger Lily.
Op 22 november 1997 heeft Michael zichzelf gedood door een overdosis heroïne en verstikking met zijn riem.
Bob kreeg de volledige voogdij over jullie drie dochters en hij werd de voogd van Hiraani Tiger Lily. Dit was zeer terecht, want je was in een uiterst labiele toestand, wat niet wegnam dat je moederhart brak. Plus je verdriet om je eigen instabiliteit.
Momenteel woont Bob met met de Franse actrice en Tiger Lily in Battersea. Twee van jullie volwassen dochters zijn model geworden en één ook journalist, net als jij.

In 1979 verscheen je naakt in 'Penthouse'.
Je werd een muziek-journalist, waardoor je Michael hebt ontmoet. Je schreef voor 'Record Mirror' en je presenteerde het popprogramma 'The Tube' en in 1987 werkte je samen met Jennifer Saunders (1958), die wereldberoemd werd met 'Absolutely Fabulous', dat ze schreef en waarin ze Edina Monsoon speelde.
Je maakte interviews in bed in 'The Big Breakfast' (van 1992 tot 1995).
Je hebt acht boeken geschreven, waarvan twee over het moederschap.
Na de zelfdoding van Michael onderging je na een zenuwinzinking een psychiatrische behandeling. In de inrichting had je zes weken een seksaffaire met je medepatiënt Kingsley O'Keke, die zesentwintig was. Jij achtendertig.
Rond die tijd ontdekte je dat Hughie Green, die een half jaar voor Michael was overleden, je biologische vader was. De schok was enorm, te meer omdat je hem nooit meer ontmoeten kon.

De acteur Rupert Everett (1950) onthulde in 2006 dat hij zes jaar lang een seksuele relatie met jou heeft gehad, des te opmerkelijker, daar hij homoseksueel is. Hij wil nu eenmaal vrouwen niet uitsluiten in zijn levensavontuur. Nobel.

Op 17 september 2000 nam je een overdosis heroïne in je huis in Londen (Notting Hill). Je psychische hel was voorgoed voorbij.
Je was tevens alcoholiste, want je kocht iedere dag kleine flessen wodka bij de Indiase slijter om de hoek. 'Kleine' om niet als alcoholiste door de mand te vallen. Talloze lege flessen lagen rondom je ontzielde lichaam. Je bewaarde de as van Michael in je hoofdkussen. De dood door heroïne was je laatste liefdesdaad voor hem. Je was gediagnosticeerd als een borderline persoonlijkheids-patiënt en sommigen gaven je daarom zeer onterecht de schuld van Michael's zelfverkozen heengaan, omdat borderliners een gevaar zijn voor zichzelf én anderen, is het oppervlakkige cliché.
Tijdens de begrafenisdienst werd 'These boots are made for walking' van Nancy Sinatra afgespeeld, gezongen door jou. Bono Vox zong 'Blue Skies'. Annie Lennox, Dave Stewart en Paul Young waren ook aanwezig.
Je bent gecremeerd in de Kent County Cemetery.

Schrijver: Joanan Rutgers, 28 januari 2013


Geplaatst in de categorie: idool

4.4 met 5 stemmen 203Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)