Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Verweghistan

Ervan overtuigd dat stille getuigen binnenkort hun mondje roeren, schrijf ik dit op feiten berustend verhaal. Gestoeld op krachten die waarheid nooit ontbeert. Het wordt, is én blijft een vertelling in een véélomvattend verhaal dat inmiddels scrupuleus is verteld en herhaald daar nauwkeurigheid alles behalve ónbelangrijk is!

De schakel, de link, tussen gebeurtenissen en belevenissen, is vaak een gedachte op ervaringen uit het verleden gebaseerd. Op weg naar onze (groot)ouders in een kanarie-gele Citroën kwamen wij altijd door Irnsum (Jirnsum). Eén van de dorpen die wij onderweg door reden op weg naar het waterrijke zuidwesten van Friesland (Fryslân). Het merengebied van deze ruim van water voorziene provincie, waar de wortels van mijn bestaan hebben gelegen. Op de achterbank las ik de Donald Duck, die ik in de wachtkamer van de tandarts één keer per jaar nog wel eens wil inzien. Vanaf diezelfde achterbank werd ik plotseling met een mega-wereldbeker geconfronteerd, terwijl Donald Duck zijn neefjes Kwik, Kwek en Kwak net naar Timboektoe had verwenst of dat hij samen met hen naar dit oord moest vluchten, daar oom Dagobert die betreffende dag nou niet bepaald met zijn beste been uit bed was gestapt.

Het Afrikaanse land waar Donald en zijn neefjes naartoe werden vervloekt, is inmiddels alweer enige tijd in het nieuws, omdat ook daar islamisten door het leger, het Malinese in dit geval, moeten worden bestreden. Hemelse machten kijken toe hoe mensen elkaar met grof geweld (proberen te) overtuigen, terwijl doden bij bosjes vallen.

Die mega-wereldbeker stond in de tuin van At(s)je Keulen-Deelstra die opnieuw de cup had veroverd. Haar prestaties op de smalle ijzers in de jaren '70 voor de nabije toekomst en eeuwig opgetekend en vastgelegd. Atsje Keulen-Deelstra; 1938-2013.

Bijzonder zoals gebeurtenissen en belevenissen uit een mensenleven elkaar kunnen raken: inmiddels alweer de helft van mijn leven, is mijn leven mijn leven niet meer. Toch koester ik mijn leven, zoals ik dat nu leid: vanuit de perceptie. Mijn leven heeft een wending gekregen die ik nooit had (kunnen) voorzien, maar mijn waarneming sinds de millenniumwisseling van mijn Nieuwe Leven, doet mij gelukkig beseffen dat voor alle betrokken partijen níet overleven de slechtste optie zou zijn geweest...!

Schrijver: Annejan Kuperus, 25 februari 2013


Geplaatst in de categorie: overlijden

2.5 met 2 stemmen 141Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
4 juli 2013
Email:
worldpoet546live.nl
De Friezen zijn altijd een hardnekkig volk geweest.
Ik heb altijd 'iets met Friezen gehad',
blijkt uit míjn loop der leven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)