Inloggen

Alle inzendingen over in

335 resultaten.

Sorteren op:

Leptoppunt

dagcolumn
3.0 met 4 stemmen 578
...en een verzoening onmogelijk. Mevrouw Ontwikkeling moet verder, ze moet groeien. Geestelijk en literair. Dit jaar wordt ze 40, pardon, 140. Het is tijd om verder te gaan en nieuwe relaties aan te gaan, maar zonder oude overboord te gooien. PC blijft haar eerste liefde. Die bracht haar de...

Goed fout!

verhaal
2.0 met 2 stemmen 634
...moeilijk anders. Natuurlijk weet ik dat zo'n nicotinetrip walgelijk slecht is. Mijn verslaafde kant vindt echter, dat ze het recht heeft om dat goed te verdoezelen.

Verstandshuwelijk

column
2.3 met 3 stemmen 1.470
...ergste vijanden, namelijk met zichzelf en haar Gevoel. De laatste heeft beloofd, niet meer zomaar overvallen te plegen en vriendin Verstand heeft beloofd, voortaan Gevoel te prevaleren. Een Verstandshuwelijk is geboren, op basis van Gevoel.

HEKEL IN BED

verhaal
2.0 met 2 stemmen 241
...hoorbaar, het doffe geblaf van een hond. De iets geschrokken Hekel klampt zich nog meer tegen haar aan en valt weldra in een korte diepe slaap. Als hij na een tijdje wakker wordt springt Hekel monter uit het warme bed, snelt de kamer uit en komt enkele uren later weer terug bij Mooie...

Boogschutters onder elkaar.

verhaal
3.5 met 4 stemmen 430
...soms druk om? Ik heb na die nare jaren van mijn leven alleen nog contact met mijn jongste dochter Nicky. Ik moet toegeven: ze is geboren in December en een grotere boogschutter dan zij is er niet. Ik vraag mij af: zou alles dan toch voorbestemd zijn? Of is het toeval?

Studeren onbetaalbaar

bewering
4.4 met 16 stemmen 147
...voor een woning. Huren stijgen en stijgen. Geen wonder dat steeds meer jongeren in de bijstand komen. De huidige regering van VVD en CDA gedoogd door PVV laat dit probleem op schandalige wijze op zijn beloop.

Alp in Holland

dagcolumn
3.7 met 16 stemmen 275
...klei te trekken is. Et voila, daar is de oplossing. De aanleg kost ons geen cent. Want behalve aan een berg blijken we ook behoefte te hebben aan een kloof. Een giga KLOOF. Dus bouwen we een berg met het zand van de uitgegraven canyon ernaast. Kijk, dat is de vernieuwde good old Hollandse...

Verweghistan

beschouwing
2.5 met 2 stemmen 141
...vanuit de perceptie. Mijn leven heeft een wending gekregen die ik nooit had (kunnen) voorzien, maar mijn waarneming sinds de millenniumwisseling van mijn Nieuwe Leven, doet mij gelukkig beseffen dat voor alle betrokken partijen níet overleven de slechtste optie zou zijn geweest...!

Echt reizen is een kunst

beschouwing
4.0 met 1 stemmen 94
...ons uiterlijk, qua kleur en voor wat betreft ons doen en laten...! Leven en laten leven. (Einde deel I van 'Echt reizen is een kunst')

Vloeiend Perzisch

beschouwing
4.0 met 1 stemmen 236
...leesplezier. Een ijverige auteur, afkomstig uit Deventer aan de boorden van de IJssel en al schrijvend carrière makend in een metropool die dagelijks het leven omarmt! Geschreven i.s.m. journalist en auteur Carolien Omidi.

Ghazal in Verbonden Geest

beschouwing
4.0 met 6 stemmen 212
...ontsloten Wie nu doorgrondt het geheim van die wijn vindt het verborgene in het stof onzer zolen?

BRIEFJE VAN VIJF IS GENOEG

dagcolumn
3.7 met 14 stemmen 664
...Of wie dan ook die iets kan schilderen wat niet lijkt op een “patrijspoort in flessenhals”.

De klasse van Carice

beschouwing
3.3 met 3 stemmen 309
...vrouwelijke Raspoetin, spreekt zij new-age mumbo-jumboteksten in een lang rood gewaad uit, om zo een oorlog uit te lokken. Zij drinkt vergif, zonder buikpijn te krijgen; ook een klasse van Carice...! Dubrovnik, september/oktober 2017

In Therapie

verhaal
0.8 met 4 stemmen 177
...tassen waar Joke mee kon leven maar Agnes niet. Arie moest stoppen met bodybuilding en voetbal.
cornil11 Apr. 2012Lees meer…

IN MEMORIAM MSTISLAV ROSTROPOVITSJ

dagcolumn
2.2 met 4 stemmen 702
...Rusland opnieuw dringend behoefte aan iemand van het niveau en het karakter, en met hetzelfde internationale aureool, van Mstislav Rostropovitsj.

In diepe aanbidding

verhaal
3.0 met 1 stemmen 61
...leeftijd en geheel volgens je diepste wens werd je aan de voeten van Simonetta begraven, in de kerk van Ognissanti te Florence.

Andreas Burnier: In het meervoud

beschouwing
4.0 met 3 stemmen 219
...stierf in 2002 in haar huis te Amsterdam door een hersenbloeding. Ze ligt begraven op 'Gan Hashalom' in Hoofddorp. 'Kon ik je maar terugdraaien in de tijd als een privéfilm, zodat je weer dierbaar was, niet de verbitterde feeks die woede en wrok spuwt, het laagste allooi zoekt op weg naar...

In zichzelf gevangen

verhaal
4.0 met 2 stemmen 75
...duisternis is van je gelaat af te lezen. Op je tweeënvijftigste maakte je een genadig einde aan je loodzware leven, je kon je innerlijke hellesferen niet meer verdragen, je was al over de limiet heengegaan, welkom, gevangen liefdevolle!

Gevangen.

hartenkreet
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 135
Gevangen zitten is niet fijn, ook al ben je schuldig bevonden door de rechter. Maar wát, als je je gevangen voelt in jezelf..? Het kan een minuut duren, maar ook dagen, soms maanden. Ooit heb ik dit gevoel gehad en heb het op papier gezet. Gelukkig ben ik nu vrij! Er is hoop voor iedereen.

Hard in aktie...

verhaal
2.9 met 7 stemmen 918
...Oké, meiden. Even pauzeren. We willen tussendoor nog een shotje shooten van een langsrijdend busje met op de zijkant een klein commercialetje van de vereniging voor dierenchirurgie. En boys, willen jullie tijdens het opnemen van het busje de staart van die hond even afzagen? Maakt het shotje...
Paco15 Nov. 2005Lees meer…

Man in gracht

dagcolumn
4.1 met 19 stemmen 801
...de naam Hennie Hollen, een triest einde voor een triest mens, moge hij rusten in vrede.

bewering
3.7 met 10 stemmen 189
...intolerantie zie je niet alleen in de politiek, maar ook steeds vaker op het internet.

Ganzenhoedsters in Coevorden

verhaal
4.0 met 1 stemmen 114
...en enkele dadels, slaan wij vier flessen naar binnen en blijven wij wonderwel helder. Als je er maar goed bij eet. 'Wa-was het een geschik-schikte da-dag naar het ver-verleden, sir?' 'Ja-ja, Lo-Lo-Lodewijk, ma-maar nu-nu is dit-dit belang-lang rijker!' 'Ik vra-vraag he-het alle-alleen...

Opgesloten in mijzelf

hartenkreet
5.0 met 4 stemmen 879
...mij tot op het diepst van mijn kunnen en vechtlust tegen verweerd heb, maar waar ik nu maar vrede mee heb, want liefhebben is in alle gevallen het allerbeste, schenkt soms onverwachts meer genade dan jaren wrevelig verzet en zelfhaat.

bewering
3.8 met 6 stemmen 82
...Zij strijden met minderwaardige wapens tegen de tanks van Khadafi, het zijn ware helden, die onze steun verdienen. Wie wint er daar trouwens? De rest van de wereld lijkt wel gevoelloos afgehaakt. Ik begrijp die tactiek niet!

In een dorpskroeg

verhaal
-0.5 met 2 stemmen 299
...van Piet, smerige huichelaar!' De agenten die hem meenemen zijn inmiddels op de hoogte van het feit dat Cor inderdaad de moordenaar van Piet is en dus laten ze de handboeien achterwege.

bewering
2.0 met 2 stemmen 92
Fijn dat we de koninklijke familie minder politieke macht toewensen, maar jammer dat deze wens niet kan worden uitgevoerd! Door verstrengelde belangen en afgebakende ondertekeningen, verdedigd door valbruggen, diepe grachten en zwaarbewapende scherpschutters en obscure handlangers!

Harim; de Gleuf (III, tevens slot)

beschouwing
Er is nog niet op deze inzending gestemd. 236
...in de juiste bussen worden geschoven; KLEINE MOEITE, GROOT PLEZIER tegen in verhouding een té bescheiden uurloon...!

Is er een leerschool voor...

hartenkreet
3.5 met 4 stemmen 66
...ik had maar wat graag: een leerkracht voor de klas gezien: Die me les gaf in het LEVEN.
Meer laden...