Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Opgeblazen Noord-Korea blaast zichzelf op

Noord-Korea is suïcidaal en zou acuut naar een psychiater moeten of opgenomen moeten worden, maar dat inzicht dringt niet echt bij hen door. Ze zijn apetrots op zichzelf en volgens hen verdedigen ze hun eer en soevereiniteit.
Hun communistische grootheidswaan lijkt op het gebrul van een hitsig keffertje, maar ze zijn wel degelijk in staat om veel schade in Zuid-Korea aan te richten, zeker nu ze de beschikking hebben over enkele kernraketten. We zien een lachende, zelfverzekerde, provocerende Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un, die met zijn wanstaltige vadsigheid langs de grenstroepen strompelt en door een kijkertje naar de vijand loert. Dat vijandsbeeld is in de loop der jaren gegroeid en misvormd geraakt.

De sancties van Amerika, vanwege de raket- en kernproeven van Noord-Korea, ook ondertekend door China, is de grootste reden van de onrust in dit oorlogszuchtige, geïsoleerde land vol identieke vechtmachines. Overigens zijn dat stuk voor stuk ondervoede en slecht opgeleide soldaten. Verblind door een eenmansbestuur van een volgevreten dictator, die zijn onderdanen zonder bezwaar op oorlogspad stuurt. Hij waant zich oppermachtig met zijn raketten en zijn ruim één miljoen krijgers. Toch is zijn wapenarsenaal sterk verouderd en zal Zuid-Korea krachtig terugslaan, wanneer het wordt aangevallen, op welke wijze dan ook. De Zuid-Koreaanse president Park Geun Hye ia daar heel duidelijk over. Er is een militaire oefening van Zuid-Korea en Amerika aanstaande, wat Noord-Korea ook als een provocatie ziet.

Noord-Korea heeft het niet-aanvalsverdrag uit 1953 met Zuid-Korea verbroken en de speciale telefoonlijn tussen Pyongyang en Seoul is afgesloten. Het opgehitste land heeft blijkbaar zin in oorlogvoeren en ziet geen andere uitweg meer. Een kat in het nauw...
Jezelf het beste land ter wereld vinden en jezelf isoleren van alle andere landen is gedoemd om te mislukken. De agressieve spierballentaal van Noord-Korea dreigt zelfs Amerika met kernwapens aan te vallen, wat een opschepperig lachertje is, want Amerika uitdagen is geen kattenpis. Noord-Korea kan Amerika niet eens bereiken met zijn middellange-afstandsraketten, hoewel heel misschien wel, maar andersom wel degelijk. Ze kunnen wel Zuid-Korea, Japan en het eiland Guam bereiken.

Kim Jong Un is zelfdestructief en hij sleept miljoenen mensen met zich mee. Massahysterie en volksmennerij. De strijdkrachten zijn de laatste troef, die hij kan uitspelen, want de economie ligt op haar gat en er is heel wat geld geïnvesteerd in wapens. In het nauw gedreven kan hij alleen nog maar woest om zich heen slaan en eindelijk een ware reden aanmeten om de dure wapens maar eens te gebruiken. Een hoogst dwingende manier om respect af te dwingen. Wat in het verlengde ligt van de binnenlandse regeermentaliteit. Iedereen moet buigen voor de meester en wie dat niet doet, die gaat naar een concentratiekamp. Het land keert zich zogenaamd noodgedwongen binnenstebuiten. De zondebokken moeten uitgeschakeld worden, want aan hen mankeert helemaal niets. Hun vijandsbeeld is correct en anders-denkenden en anders-levenden willen hen uitroken en afslachten. Pathetische, paranoia-achtige, boosaardige projectie.

Bluffende waanzinnigen kunnen best gevaarlijk zijn en heel misschien kan Noord-Korea wel Amerika bereiken, maar reken maar dat Amerika in hoogste staat van paraatheid is. Amerikaanse onderzeeërs met kernraketten varen dichtbij het contactgestoorde land. Spionage-satellieten houden iedere verdachte beweging in de gaten. Amerikaanse mariniers en commando's worden indien noodzakelijk binnen een mum van tijd naar Zuid-Korea vervoerd.
Te hoog opgevoerde krankzinnigheid moet vroeg of laat fataal ontploffen, maar het is aan de vrije wereld om zoveel mogelijke onschuldigen te voorkomen. Ook binnen Noord-Korea, want dat moeten we niet vergeten. De zwart-wit-promotie van dat ontspoorde land is geen blauwdruk van alle Noord-Koreanen. Aangepaste mensen kunnen in hun binnenste net zo opstandig zijn als wij vrije democraten en vrolijke piraten.

Schrijver: Joanan Rutgers, 10 maart 2013


Geplaatst in de categorie: oorlog

4.3 met 10 stemmen 496Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)