Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Het rampzalige effect van een afwezige vader

(voor Tarita Cheyenne Brando (1970 - 1995))

Je bent geboren op 20 februari 1970 nabij Papeete op Tahiti.
Je vader was de acteur Marlon Brando en je moeder was de actrice Tarita Teriipia, die achttien jaar jonger is dan je vader en op Bora Bora geboren is. Je oudere broer is Simon Teihoto. Je ouders hebben elkaar ontmoet op de set van 'Mutiny on the Bounty', waar ze elkaars geliefden speelden. Je vader was eerder getrouwd met de actrices Anna Kashfi en Movita Castaneda.

Je was één jaar toen je ouders zijn gescheiden. Je vader wilde niet dat jij en je broer hem opzochten in Amerika, met de smoes dat het Amerikaanse levensritme jullie zou vermorzelen en jullie zouden te naïef zijn.
Als kind was je dol op je vader en je schepte op over hem. In je tienerjaren veranderden die gevoelens en keek je op hem neer, omdat hij je als kind botweg had afgewezen. Hij bezocht je maar één keer per jaar, terwijl het hem niets kon schelen of hij jou dan ontmoette of niet. Hij was een onverschillige egoïst.

Na de middelbare school gebruikte je drugs als LSD, PCP, marihuana en kalmeringsmiddelen. Je deed modelwerk om je verslavingen te bekostigen. Je was chronisch depressief en je zocht naar ontsnappingsmiddelen. Je was mooi, rijk en intelligent. Je hield van dansen en paardrijden en je wist veel over kunst en natuurwetenschap.
Je oma was een alcoholiste en jij was dat ook. Je voorouders leden aan geestesziekten en jij ontkwam genetisch gezien niet aan deze zware doem.

Op je zeventiende kreeg je een liefdesrelatie met Dag Drollet, de zoon van een politicus.
Op je negentiende kreeg je een vreselijk auto-ongeluk met een jeep, terwijl je vader je weigerde te bezoeken, omdat hij acteerde in Toronto. Je had een gebroken kaak, een diepe jaap onder een oog en een gescheurd oor. Je vader liet je in Los Angeles cosmetische chirurgie ondergaan, maar je carrière als model was van de baan.
Je depressie verergerde en je deed zelfdodingspogingen.
Je was op je negentiende zwanger van Dag en je verhuisde naar het landgoed van je vader aan Mulholland Drive.

Op 16 mei 1990 werd Dag daar door je oudere halfbroer Christian doodgeschoten. Hij zei dat het een ongeluk was. Jij had hem verteld dat Dag jou lichamelijk mishandeld had en dat het wapen vuurde, omdat Dag het wilde afpakken. Marlon en Tariipia waren ook in huis. Twee dagen later werd Christian beschuldigd van moord met voorbedachte rade. Jij weigerde tegen hem te getuigen en je vluchtte naar Tahiti.

Op 26 juni 1990 kreeg je een zoon, Tuki Brando. Kort na zijn geboorte deed je twee pogingen tot zelfdoding, één keer via een overdosis kalmeringsmiddelen en antidepressiva en een keer via verhanging.
Je werd opgenomen in een psychiatrische inrichting en je was niet in staat om te getuigen in de rechtszaak, want een rechter verklaarde je 'geestelijk gehandicapt'.
Christian kreeg tien jaar gevangenisstraf; na vijf jaar kwam hij vrij, waarbij hij jouw beschuldiging van mishandeling niet meer geloofde en hij zichzelf een enorme dommerik vond, want jij was immers psychisch niet in orde. Je ging naar nachtclubs en je had een Italiaanse lover. Je psychische toestand ging rap bergafwaarts. Je probeerde van de drugs af te kicken en je werd meerdere keren in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen, o.a. in Parijs, vanwege een zenuwinzinking, waar je na een half jaar wegvluchtte.

Je beschuldigde je vader van fysiek geweld en van medeplichtigheid in de moord (zoals jij beweerde) op Dag. Hij ontkende. Jij kreeg de onzalige diagnose schizofrenie en je mocht niet meer met je oude (drugs)vrienden omgaan. Je verloor de voogdij over Tuki en je moeder kreeg de voogdij.

Op 16 april 1995 heb je jezelf opgehangen in je slaapkamer in het huis van je moeder in Punaauia. Je werd vijfentwintig jaar. Je bent begraven in de roomse Uranie begraafplaats in Papeete, in de familie-crypte van de familie Drollet.

Tuki kreeg geen erfenisgeld van Marlon, want hij wilde hem straffen vanwege Christian, maar die gestoorde wraakactie mislukte, want hij studeert succesvol geneeskunde in Bordeaux. Marlon kan de pot op met zijn geldmanipulatie en zijn onderontwikkelde emotionaliteit.

Je zelfopoffering heeft een geesteszieke familiegeschiedenis doorbroken en positief omgezet.

Schrijver: Joanan Rutgers, 9 juli 2013


Geplaatst in de categorie: idool

3.8 met 4 stemmen 249Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Jade
Datum:
7 juni 2020
Helder en oprecht geschreven!
Naam:
Petra Hermans
Datum:
9 juli 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Tragisch.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)