Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Gevangen in eenzaamheid

(voor Patricia Cutts (1926 - 1974))

Je bent geboren op 20 juli 1926 in Londen. Je vader was de schrijver/regisseur Graham Cutts en je moeder was de actrice Robin Coles.

Als tweejarige debuteerde je al in enkele films, gepusht door je ouders. Op je veertiende liep je weg van een kostschool, omdat je liever zonder harnas wilde leven. Je studeerde aan de Koninklijke Academie voor Dramatische Kunst.

Begin jaren vijftig speelde je als Patricia Wayne in enkele films. Op je tweeëntwintigste speelde je in de komedie 'I Was A Male War Bride' van Howard Hawks. De hoofdrol werd gespeeld door Cary Grant, die o.a. met de beeldschone actrice Barbara Hutton was getrouwd.

Je speelde Bubbles in de komedie 'The Man Who Loved Women With Red Hair', met Moira Shearer in de hoofdrol.
Je was panellid van 'Down You Go', ook in de Amerikaanse versie.
Je speelde in vele tv-series, o.a. in 'Alfred Hitchkock Presents', in de afleveringen 'Flight to the East' en 'Body in the Barn'.
In 'Merry Andrew' speelde je met Anna Maria Pierangeli, die op haar negenendertigste een overdosis barbituraten inslikte.

In 'Battle of the Coral Sea' speelde je naast Gia Scala, die op haar achtendertigste een overdosis alcohol en barbituraten nam.

Je speelde Charlotte Dean in 'Spyder's Web'en tenslotte Blanche Hunt in 'Coronation Street'. Door de schrijver Garson Kanin en zijn vrouw, de actrice Ruth Gordon, kreeg je opnieuw voet aan wal in Amerika.

Op je tweeëndertigste ben je in Hollywood gearresteerd en gevangen gezet, omdat je doorreed na een verkeersongeluk op Laurel Canyon Boulevard met de 44-jarige Mrs Joseph Hallal. Na betaling van 500 dollars was je weer op vrije voeten. Je advocaat Jerome Smith wist je later vrij te pleiten, omdat omstanders hadden gezien, dat je na het ongeluk wel met Mrs Hallal had gesproken en dat je ook je naam had gezegd. Mrs Hallal was zodanig aangeslagen, dat ze niets meer zag of hoorde en zichzelf niets herinnerde.

Je speelde nog in de Broadway-musical 'Keane', naast Joan Weldon en Lee Venora.
Op je zesendertigste trouwde je met William Nichols, de associate producer van 'The United States Steel Hour'. Nog binnen een jaar zijn jullie gescheiden.

Op 11 september 1974 heb je zelfdoding gepleegd door een overdosis alcohol en barbituraten te nemen. Dat gebeurde in je appartement in Chelsea, Londen.
Je werd achtenveertig jaar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 juli 2013


Geplaatst in de categorie: idool

2.5 met 2 stemmen 69Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)