Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Bedonderd in de liefde

(voor Nafisa Joseph (1978 - 2004))

Je bent geboren op 28 maart 1978 in Bangalore. Je vader was de Syrisch-christelijke Nirmal Jozef en je moeder was Usha Joseph, een nicht van de filmactrice Sharmila Tagore. Je ging naar de Bishop Cotton Girls School, een kostschool, net als Diana Hayden, Miss World 1997, en Nicole Faria, Miss Earth 2010. Daarna studeerde je aan het St. Joseph's College. Je bent rooms-katholiek opgevoed, maar je ene oma was moslima.

Op je twaalfde debuteerde je als model voor een Wearhouse-advertentie. Je werd verzorgd door de mode-ontwerper Prasad Bidapa. Op je negentiende werd je al in de eerste ronde Miss India en je was de jongste deelneemster. Je was helder en getalenteerd en je verhuisde naar Mumbai. Je was lang, lenig en uitzonderlijk mooi. Je deed diverse shows met je vriend Bidapa. Je werd een populaire ster op MTV, waar je jarenlang voor werkte. Je reisde naar Dubai, Singapore, Nairobi en Amerika om live-shows te presenteren. Je speelde in de tv-serie 'Cats', een variatie op 'Charlie's Angels', waarbij jij het tot een successerie maakte.

Vlak nadat je Miss India werd, ben je met het model Sameer Malhotra verloofd. Daarna ben je met de acteur Samir Soni verloofd, de ex-man van het model Rajyalaxmi Khanvilkar. Deze liefdesaffaire duurde drie jaar en je volgende geliefde was de acteur Rahul Bose, maar na enkele maanden was ook dit voorbij.

Je begon een relatie met Gautam Kanduja, een zakenman in auto-onderdelen. Het begin van het einde. Hij was eerder getrouwd geweest, maar de scheidingspapieren waren ongeldig, waardoor jullie ruzie kregen en jullie huwelijk werd uitgesteld. Je had een sterke wil en je schuwde nonsense. Je was vriendelijk en behulpzaam en je gaf altijd geld aan de armen. Je hield heel veel van dieren en je gaf je huisdieren grappige namen, zo heette je hond Striptease. Gautam had nog steeds een bankrekening met zijn ex-vrouw en hij chanteerde jou met informatie over jou. Je was depressief en gedesillusioneerd. Je gebruikte anti-depressiva en Gautam werd wanhopig, omdat de huwelijksdatum naderde en hij geen zuivere koffie was. Samen met hem had je een tv-programma gemaakt. Je was een grote activiste voor dierenbescherming en je schreef wekelijks een column voor de Times of India.

Op 29 juli 2004 heb je zelfdoding gepleegd. Je hebt jezelf opgehangen aan de plafond-ventilator in je slaapkamer op de derde verdieping van het flatgebouw aan Versova Link Road in Mumbai. Je moeder bonste op de afgesloten deur en Striptease bleef huilend blaffen. Je had je huishoudster Durja wakker gemaakt en naar buiten gestuurd. Je bent tevergeefs nog naar het Nanavati ziekenhuis gebracht. Je werd zesentwintig jaar. Je zou op 28 augustus met Gautam trouwen, maar hij verbrak de verloving. Je huwelijk ging niet door en daar had je al je levenshoop op gevestigd. Gautam zei dat er geen bewijzen zijn, dat jij zelfdoding pleegde, omdat hij de verloving eindigde. Je moeder gaf hem de schuld van je zelfdoding, omdat zijn gedrag jou tot zelfdoding zou hebben gedreven.

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 juli 2013


Geplaatst in de categorie: idool

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 73Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)