Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

De tol van het wegdrinken van depressie

(voor Peggy Shannon (1907 - 1941))

Je bent geboren als Winona Sammon op 10 januari 1907 in Pine Bluff, boven de winkel van je vader aan Barraque Street. Je ouders waren Edward Ham Sammon en Nannie M. Martin. Je was van Ierse afkomst. Je jongere zus heette Carol.

Je was idolaat van de kind-actrice Madge Evans, wat je stimuleerde om ook actrice te worden. Op je zestiende logeerde je met je moeder bij je tante in New York. De secretaresse van de Broadway-impresario Florenz Ziegfeld, Miss Glough, woonde in hetzelfde gebouw als je tante. Zo werd je een showgirl bij de theatrale voorstellingen van Ziegfeld. Een jaar later speelde je mee in de Ziegfeld Follies en je kreeg een rol in 'Graaf Carroll's Vanities'.

Op je negentiende trouwde je met de acteur Alan Davis, die in jouw schaduw probeerde door te breken als acteur, maar hij probeerde het ook als zakenman, wat een fiasco werd. Dit huwelijk duurde maar liefst veertien jaar.

Op je eenentwintigste ben je op Broadway ontdekt door BP Schulberg, de productiebaas van Paramount Pictures. Je verving Clara Bow in de film 'Secret Call', omdat zij een zenuwinzinking had.

Je had blauw-grijze ogen en lang rood haar. Je at het liefste elke dag kalkoen en je was al een zware drinkster vanaf je vijfentwintigste of eerder. Je droeg je kleren met stijl, ook omdat je perfect gevormd was. De producer Brady wilde een comedienne van je maken.

Op je zevenentwintigste kreeg je een ernstige tandinfectie als gevolg van je alcoholisme. Je kon met steeds meer moeite je alcoholisme verbergen.
Op je eenendertigste kreeg je met je zus Carol een frontaal auto-ongeluk.

Charles Sampas schreef over de zoete deliriums met jou. Vanaf je dertigste ging je carrière door je alcoholisme bergafwaarts.

Op je eenendertigste trouwde je in Mexico met de cameraman/acteur Albert G. Roberts.
Je kreeg nauwelijks nog filmrollen toebedeeld, omdat geen regisseur het nog met jou aandurfde.

Tussen je eerste film 'The Gob' en je laatste film 'Triple Justice' speelde je in 34 andere films.

Op je vierendertigste ben je aan de keukentafel overleden. Je hoofd lag zwaar depressief op je armen en er zat een gedoofde sigaret in je mond. In je hand zat een geleegd glas whisky. Je hebt jezelf dood gedronken, want een vergevorderde leververgiftiging veroorzaakte bij jou een hartaanval.

Albert vond je twaalf uur later in jullie armzalige onderkomen in Noord-Hollywood. Hij kwam terug van een vistocht.
Je bent begraven op de Hollywood Forever Graveyard. Op je grafsteen staat 'That red headed girl Peggy Shannon'.

Albert bezocht je graf na drie weken voor de laatste keer. Thuis belde hij zijn zus Phoebe Genereaux of Glendale en zei hij, dat hij zichzelf wilde doden. 'Doe dat niet!', schreeuwde Phoebe machteloos en ze werd gruwelijk opgeschrikt door een fataal geweerschot. Hij zat in dezelfde stoel, waarin jij bent overleden.
Hij schreef: 'Ik ben zeer verliefd op mijn vrouw en op deze plek stierf zij, dus uit eerbied voor haar neem ik afscheid van het leven op dezelfde plek!'.
Hij werd echter niet naast jou begraven, maar in de Forest Lawn Cemetery in Glendale. Iets met een familietwist.

Schrijver: Joanan Rutgers, 28 juli 2013


Geplaatst in de categorie: idool

2.5 met 2 stemmen 79Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)