Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Je sombere kant hield je geheim

(voor Candida Branca Flor (1949 - 2001))

Je bent geboren op 12 november 1949 in Beringel(Portugal). Je echte naam was Candida Maria Soares Coelho.

Je kreeg zangles van Maria do Rosario Coelho. Je zong traditionele en populaire liederen en kinderliedjes. Je begon je zangcarrière bij 'Banda do Casaco', met de zanger António Pinho Avelar, de zanger/gitarist Nuno Rodrigues en de cellist/bassist Celso de Carvalho.

Op je zevenentwintigste verscheen het album 'Coisas do Arco da Velha', dat Beste Album van het Jaar was en met de succeshit 'Romance of Branca Flor'. Dit album was het begin van je solo-carrière. Met Júlio Isidro en Jose Barata-Moura, zanger/filosoof/hoogleraar, presenteerde je de tv-show 'O Fungagá da Bicharada'. Je deed mee met een soundtrack van dit programma.

Op je dertigste deed je met het lied 'A Nossa Serenata' mee met de voorronde voor het Eurovisie Songfestival en drie jaar later opnieuw met het lied 'Trocas Baldrocas', geschreven door je vriend Carlos Paião, zanger/componist, en weer een jaar later zong je samen met Carlos het patriottische lied 'Vinho do Porto', dat op de derde plaats kwam.

Op je zesendertigste verscheen je solo-debuutalbum 'Cantigas da Minha Escola' en er volgden dertien albums, waarvan de laatste 'Amor e Mentiras' is. Je deed mee aan Portugese volksmuziek projecten en evenementen voor Portugese emigranten in het buitenland. Je eerste solo-album en je tweede solo-album 'Cantigas da Nossa Terra' waren enorm succesvol en Carlos had je daarbij geholpen.

Op je negenendertigste overleed Carlos door een auto-ongeluk. Hij werd dertig jaar en je was diep bedroefd, want hij was de geliefde minnaar van je leven.

Je verscheen als gast in de sitcom 'Casino Royal', geschreven door je vriend Herman Jose.
Je verscheen in het tv-programma 'Congratulations', gepresenteerd door je vriend Herman Jose, met o.a. gasten als Cher, Joan Collins, Roxette en Kylie Minogue.
Je verscheen in het muziekprogramma 'Piano Bar'.
Je verscheen in 'Sons of the Sun'.
En je verscheen in 'Praça da Alegria', een Portugese show.

De regisseur/toneelschrijver Luis Filipe La Feria stimuleerde je om theateractrice te worden, wat succesvol was. Toch kwam je carrière in een minder spetterend vaarwater terecht en je vrolijke imago rijmde niet met je privé-leven, waarin je vereenzaamde en depressief was.

Op 11 juli 2001 heb je zelfdoding gepleegd in je huis in Massamá. Je overleed door een overdosis alcohol en slaappillen. Je verlangde naar de liefde, die je eens van Carlos ontving.
Je begrafenis werd door duizenden mensen bijgewoond. Terwijl je werd begraven, was er een groot applaus van vele bewonderaars en kunstenaars. Je werd eenenvijftig jaar.
Je bent gegraven op het kunstenaarsgebied van de Prazeres Begraafplaats in Lissabon.

Schrijver: Joanan Rutgers, 4 december 2013


Geplaatst in de categorie: idool

3.0 met 4 stemmen 54Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)