Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Suïcide uit piëteit

(voor Mary McElroy (1917 - 1940))

Je bent geboren in 1917 in Kansas City. Je vader was Henry F. McElroy, City manager van de stad, een baan, die hij had te danken aan de politicus Tom Pendergast.
Je bent zeer beschermd opgegroeid, maar je leerde wel om zelfstandig en eigenwijs te zijn.
Op je achtste overleed je moeder en je zorgde voor je vader. Je bleef als volwassene bij hem wonen. Je was trots op je vader, die o.a. zorgde dat Municipal Airport er kwam, een nieuw stadhuis en een Gemeentelijk Auditorium. Hij had nauwe banden met de politiek en met de onderwereld van de gangster John Lazia. Hij werd verdacht van wanbeheer van de openbare middelen en van omkoping.

Op 27 mei 1933 nam je 's avonds een lekker bubbelbad in het huis van je vader. Je werd ontvoerd door de broers George en Walter McGee, Clarence Click en Clarence Stevens. Walter was een gescheiden ex-gevangene en vrachtwagenchauffeur uit Oregon en de bendeleider. Ze droegen bivakmutsen en twee deden zich voor als bezorgers. Ze lieten de kokkin Heda Christensen de voordeur openen, terwijl ze haar bedreigden met een afgezaagde shotgun. Je kreeg de tijd om je af te drogen en aan te kleden. Je nam de ontvoering niet echt serieus en toen ze vertelden, dat ze 60.000 dollars voor je vrijlating gingen vragen, zei je: 'Ik ben meer waard dan dat!'
De ontvoerders waren onervaren en ze waren geïnspireerd door verhalen over ontvoeringen. Je werd meegenomen naar een boerderij in Shawnee, die van Click was. Je werd vastgeketend aan een muur in de kelder. Je werd goed behandeld.

Twee dagen later betaalde je vader 30.000 dollar losgeld en werd je ongedeerd vrijgelaten nabij de Millburn golfbaan. Je kreeg zelfs geld mee om de terugreis mee te betalen. Jullie deden vriendschappelijk tegen elkaar. Je was 34 uren ontvoerd. De emotionele, traumatische gevolgen waren onherstelbaar. Drie van de ontvoerders werden vlot gearresteerd. Walter kreeg de doodstraf, wat de eerste keer was voor een ontvoering in Amerika. George kreeg een levenslange gevangenisstraf en Clarence Click kreeg acht jaar gevangenisstraf. Clarence Stevens bleef nog lang op vrije voeten.

Je vader was blij met de strenge straffen, terwijl jij aan een zware depressie leed. Jij was ambivalent jegens de doodstraf voor Walter en uiteindelijk kon je die straf niet verwerken. Je voelde sympathie en medelijden voor je ontvoerders. Volgens geruchten zou je een romance met Walter zijn begonnen, maar dat lijkt niet plausibel. Je vroeg je vader om uitstel van executie te verkrijgen via de gouverneur van Missouri. Dit lukte en Walter kreeg levenslang. Je bezocht je ontvoerders geregeld om hen weer levenszin te geven en je gaf hen geschenken.

Na de val van Tom Pendergast werd je vader gedwongen om als gemeentesecretaris af te treden. Vijf maanden later, op 15 september 1939, overleed je vader op 74-jarige leeftijd. Je kon niet goed leven zonder je vader en je leed onder de leugenachtige media, die berichtten over de zogenaamde liefdesaffaire met Walter. En je voelde de blijvende druk van de politieke neergang van je vader. Je werd een teruggetrokken outcast en je vrienden haakten af. Je had meerdere zenuwinzinkingen en je was verslaafd aan de opium.

Op 21 januari 1940 heb je zelfdoding gepleegd door jezelf met een pistool in het hoofd te schieten. Je huishoudster vond je lichaam in je slaapkamer.
Je schreef: 'Mijn vier ontvoerders zijn waarschijnlijk de enige mensen, die me geen volslagen idioot vinden. Jullie hebben jullie doodstraf nu, dus, alsjeblieft, geef ze een nieuwe kans!'.
Je werd tweeëndertig jaar.

Schrijver: Joanan Rutgers, 13 december 2013


Geplaatst in de categorie: idool

3.6 met 8 stemmen 451Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)