Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Je verdriet om Frank bleek ontroostbaar fataal

(voor Mary Ellen Reynolds (1898 - 1936))

Je bent geboren op 1 september 1898 in Evansville. Je was de jongste dochter van Edwin Reynolds, werkzaam in de telefonie, en Ada Lynn Thompson, de eerste vrouw van je vader.
Op je vierde debuteerde je als Mademoiselle Sugarlamp in een vaudeville-optreden van je familie in Dayton, samen met je moeder, je stiefvader Oscar Miller en je twee oudere zussen Claire en Ruth.
Als de Vijf Columbianen toerden jullie vanuit Findlay door de Midwest en Europa.

Op je zestiende werkte je in de Lotus Club in Londen en een jaar later speelde je in een Broadway-revue in het Winter Garden Theatre en na twee andere shows maakte Florenz Ziegfeld een ster van jou in zijn Ziegfeld Follies in het New Amsterdam Theatre, met muziek van Irving Berlin.
Je artiestennaam was Marilyn Miller. Je imiteerde Ziegfeld's vrouw Billie Burke en je werd de belangrijkste danseres, terwijl je met Florenz het bed deelde.
Na ruzie met Florenz tekende je een contract bij zijn rivaal Charles Dillingham.

Op 24 mei 1919 trouwde je met de acteur/acrobatische danser Frank Carter, die op 9 mei 1920 overleed door een auto-ongeluk in Cumberland. Je verdriet bleek ontroostbaar fataal.

Op je tweeentwintigste bereikte je een topsucces met de muzikale komedie 'Sally'. Vooral je lied 'Look for the Silver Lining' sloeg aan.

In 1922 trouwde je met de acteur Jack Pickford, die verslaafd was aan harddrugs.
In 1924 schitterde je in 'Peter Pan' en een jaar later in de musical 'Sunny', waarin je de hoofdrol speelde, een circus-koningin.
In 1926 zijn Jack en jij in Versailles gescheiden.

In 1931 speelde je in 'Her Majesty the Love' en ook in de verfilming, net als in de films 'Sally' en 'Sunny'. In 1933-1934 verscheen je in je laatste Broadway-musical 'As Thousands Cheer', naar een boek van Moss Hart.

Op 4 oktober 1934 trouwde je met de koorddanser Chester Lee O'Brien. Het was een ongelukkig huwelijk.

De alcohol verwoeste je lichaam, ook omdat je steeds meer ging drinken. Je had ontstekingen van je neusholten. In maart 1936 herstelde je in een New York's ziekenhuis van een zenuwinzinking. Na drie weken was je lichaam ernstig vergiftigd en onderging je een operatie aan je neus.

Op 7 april 1936 overleed je aan de complicaties. Je werd zevenendertig jaar. Je bent begraven op Woodlawn Cemetery, naast je eerste man Frank Carter, voor wie je een mausoleum had laten bouwen.


Zie ook: http://www.youtube.com/watch?v=7c7-JxCKG2E

Schrijver: Joanan Rutgers, 31 december 2013


Geplaatst in de categorie: idool

3.0 met 3 stemmen 38Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)