Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Benno naar Rottumeroog?

In de uitzending van Pauw & Witteman van 17 februari 2014 zat een meute agressors uit Leiden, die woedend zijn over het feit dat de pedofiel Benno L. in hun woonplaats een huis heeft gekregen. Benno heeft zijn gevangenisstraf vervroegd uitgezeten en hij is in een seniorenflat in Leiden beland, goedgekeurd door burgemeester Henri Lenferink.
Of Benno inmiddels een ex-pedofiel is, valt te betwijfelen, maar dat hij niet meer als zodanig actief is, is vooralsnog onbetwist waar. Hij wordt met een enkelband gevolgd en bij een volgende misstap gaat hij geheid Leiden uit, zegt de burgemeester. Maar die kansberekening pikken de boze Leidenaren niet.
Natuurlijk projecteren ze veel persoonlijke frustraties op dit landelijke bekende, zwarte schaap, maar hun primitieve angsten zijn begrijpelijk, want ze zijn beschermend bang voor hun weerloze kinderen.

Die 65-jarige Benno heeft dan ook 98 slachtoffers gemaakt, jonge, zwakbegaafde meisjes van tussen de 5 en 16 jaar. Het was destijds dramatisch in het nieuws en het was dan ook een gruwelijke misdaad, maar de rechtsstaat geeft iedere misdadiger na voldoende boetedoening het recht op een nieuwe start in de vrije samenleving. Wie dat niet erkent, maakt zich schuldig aan de vervolging van onschuldigen, die als heksen worden gestigmatiseerd. Als ik zie wie 'Weg met pedo's!' krijsen, dan weet ik wel hoe laat het is, want wie van hen zonder zonde is, mag de eerste steen naar Benno gooien! Wie weet waar zij zich ongezien en ongestraft schuldig aan hebben gemaakt en maken!

Een gespierde woordvoerder van de bozerikken schreeuwde: 'Als die Benno zaterdagochtend (22 februari 2014) om acht uur niet uit Leiden is verdwenen, dan doen wij dat wel op onze eigen manier! En dan verwijderen we burgemeester Lenferink met hem uit onze stad!'. Intolerante redeloosheid probeert te intimideren. Benno is in hun ogen een ongewenste paria, een griezelige melaatse, ook al zijn zijn buren in het flatgebouw mild en dulden zij wel dat Benno een nieuwe kans krijgt.

Ik wil iedereen erop wijzen, dat Christus Jezus met name hamerde op de vergeving van medemensen, wat voor erge misdaden ze ook hebben gedaan, duizend maal duizend maal moet men hen, die ontspoord zijn, willen vergeven. Niet haat in het boze hart, maar aanraakbare liefde is de weg tot genezing voor allen. Omdat we in wezen Eén zijn en verantwoordelijk voor elkaar. Dat met name is een bewustzijnskern, die voor weinigen te bevatten valt. Het dualistisch denken is een tragisch kwaad op aarde.

Als ik Benno was en ik zou door toenemende druk van de stupide samenleving en onder druk gezette machthebbers naar het onbewoonde eiland Rottumeroog worden gestuurd, dan zou ik een gat in de lucht springen. Alles beter dan die kortzichtige razernij van loslopende gekken, met hun panische gezeik over eventuele, nieuwe seksschandalen.
Niet de minsten waren zijn voorgangers op Rottumeroog: Jan Wolkers schreef er een indrukwekkend boek over en Godfried Bomans vond het een ware verschrikking. Kortom, een ideale omgeving voor Benno om er zijn memoires te schrijven. Zijn bestseller hangt er gewoonweg in de lucht. Hij hoeft alleen maar niet te vergeten pen en papier mee te nemen. De staat belooft hem iedere week van voldoende voedsel en drank te voorzien en er wordt door een niet nader te benoemen firma zelfs een riante vakantiewoning voor hem gebouwd. Als dispensatie voor het hatelijke gedrag van het klootjesvolk, de helaas massaal ongeëvolueerde plebejers.

Benno overlijdt na enige jaren op Rottumeroog en zijn autobiografie doet zelfs de meest vijandelijke, haatdragende lynch-bereidwilligen smelten en huilen van mededogen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 18 februari 2014


Geplaatst in de categorie: misdaad

3.2 met 4 stemmen 127Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)