Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Ganzenbord zonder ganzen

De Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben de Faunabeheereenheid in hun provincie groen licht gegeven om ganzen genadeloos de nek om te draaien. Het gaat hierbij om de grauwe gans, de kolgans, de brandgans en de Canadese gans.
Er is geen limiet aan deze gruwelpraktijken gegeven, dus mogen ze volledig uitgeroeid worden door de heren achter hun bureaus, die een koe nog niet van een paard weten te onderscheiden.

De commissaris van de koning Jaap Smit (Doornspijk, 1957) is de hoofdverantwoordelijke. Hij studeerde theologie en (massa)communicatie en hij was negen jaar predikant. De bijbel zegt ons, dat wij als mensen over de dieren mogen heersen en dat wij daarom goed voor hen moeten zorgen. Jaap heeft zeker even niet opgelet tijdens zijn studie, denk ik. Deze CDA-er scharrelt nu ergens in Oegstgeest, waar hij een grote villa bewoont, met rondscharrelende kippen en hanen, maar er staan ook verbodsborden voor ganzen. Hij haat ganzen, want die vreten alles maar op en ze vreten verder niets uit, dat is niet volgens zijn protestantse moraal en dus is hij een persoonlijke vendetta met die arme beesten begonnen.

De fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Carla van Viegen is enorm kwaad op hem en zijn club van dierenhaters en ze wil dat die ernstige vorm van ganzenmishandeling direct wordt stopgezet. Carla is Statenlid van Zuid-Holland en gemeenteraadslid in Pijnacker-Nootdorp. Ze bevecht deze oerdomme gang van zaken, die zelfs tot 31 oktober 2015 van kracht is. Het gaat om een zeer wrede vorm van dieren doodmaken en de reden is uiterst ongeloofwaardig. Ze zouden een gevaar voor de veiligheid zijn. Geen gans doodt een mens en ze staan voor waakzaamheid en territoriumverdediging, waardoor zoveel mensen een standbeeld van een gans in hun tuin hebben staan. De ganzendoders slingeren een gans aan de nek in het rond, wat een langzame, gruwelijke en zeer pijnlijke dood tot gevolg heeft.

Het woord 'inhumaan' kan zeker ook in betrekking tot deze dieronvriendelijke doodmaakmethoden worden gebruikt, deze wrede ganzenmoord. Ik hou ontzettend veel van ganzen, al sinds ik als kind in Coevorden de beeldschone ganzenhoedsters deze sierlijke dieren zag opdrijven. Ik genoot intens van dat gegak en die trotse, lange nekken met die heerlijk eigenwijze koppen en blikken. Wanneer ik boodschappen doe, fiets ik altijd langs een troep van deze vogels, al zijn het meer loopdieren, en ze doen wel eens wat arrogant en onnodig verdedigend, maar ze zijn best wel tam en voor de duvel niet bang. Ik vertel ze nu, dat ze moeten oppassen voor gemene vangers, omdat ze vogelvrij verklaard zijn. Ik hou nooit informatie achter en dus vertel ik hen waar de grootste vijand van hen bivakkeert. Ze gakken het allemaal door aan elkaar en een opmars van duizenden ganzen richting de vesting van Jaap is aanstaande. Wat mij betreft mogen ze zijn landgoed flink beschadigen en hem erbij. Zoveel mogelijk bijten tot hij zelf aan den lijve ondervindt, hoeveel pijn hij hen doet!...

Ik zal zijn assistente Anita C. van mijn grote woede op de hoogte brengen en haar meteen ertoe bewegen om ontslag te nemen. De man in kwestie vindt zichzelf natuurlijk veel te belangrijk om rechtstreeks benaderbaar te zijn, net als bisschoppen overigens, van diezelfde afstandelijke statuur.
Jammer dat Jeroen Pauw nog niet met zijn programma is gestart, want dan zou Japie daar mooi ondervraagd kunnen worden. Namens alle voortvluchtige ganzen, die onterecht tot outlaws zijn gebombardeerd, roep ik iedereen op om in het geweer te komen tegen dit werkelijk misdadige Gedeputeerde Staten Zootje van Zuid-Holland!...

Schrijver: Joanan Rutgers, 20 juni 2014


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 1 stemmen 244Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
20 juni 2014
Bewogen oproep met passie genoteerd. Hoed ons overigens voor theologen die (massa)communicatie studeerden. Vooral zij die voor meer status en macht gaan. Zo had Jaap's voorzitterschap van het CNV betrekkelijk weinig te maken met zijn maatschappelijke betrokkenheid. Bij zijn openbare optredens drong zijn begeerte naar status en aanzien tussen elke regel door.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
20 juni 2014
Ik heb assistente Anita er op gewezen, dat ze vooral alert moet zijn, wanneer Japie haar 'domme gans' noemt, want dan moet ze echt zo snel mogelijk uitwijken!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)