Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

PRIETPRAAT (1)

Ja Mien, ik wéét het, ik bén knorrig. Zéér knorrig. Waarom? vanwege de onredelijkheid, Mien. Ja natuurlijk, mijn chef, wie anders? Hij had weer 's wat nieuws. Je zou erom moeten lachen als het niet zo droevig was. Waar zo'n kerel zich druk over maakt.

Zit ik rustig aan m'n bureau met een collega te praten over het voetbal. Gaat op het bureau tegenover het mijne de telefoon. Interlokaal. Kan je horen aan het signaal. Maar de collega die aan dat bureau hoort te zitten, was er niet. Nou, wat doe je dan? Niks natuurlijk. Het is mijn telefoon toch niet?

Enfin, dat ding maar bellen, minuten lang. Ik zeg nog tegen m'n collega: "nou, die is ook goed gek. Die denkt zeker, als ik maar volhou, komt er wel iemand. Wat een zenuwending. Daar moesten ze nou 's wat aan doen!" We raakten gewoon de draad van ons gesprek kwijt.
Maar wat denk je dat er gebeurt? Komt ineens de chef onze afdeling oprennen, helemaal wit weggetrokken. Schreeuwt ie naar me: "Hoor je die telefoon niet?" Kan je nagaan wat een stomme vraag zo'n man kan stellen.

Enfin, ik blijf beleefd en zeg: "Ja, die hoor ik." "Nou én?" gilt ie. "Nou én?" zeg ik, want ik werd ook wat driftig. "Weet je niet dat daar een klant staat te wachten?" "Is dat mijn schuld?" vraag ik. "Jazeker is dat jouw schuld. Als jij hoort dat er een klant belt op een onbewaakt toestel bij jou in de buurt, heb jij tot taak om die klant te woord te staan. En als je hem zelf niet kunt helpen, noteer je z'n nummer en zorg je dat ie teruggebeld wordt."

Ik zeg: "Nou, ik heb overigens nog wel wat anders te doen." En wat zegt die uitslover? "Ja, het wordt zeker tijd dat jij wat anders gaat doen. Iemand die niet weet wat een klant waard is, hoort hier niet. Je hoort er meer van."

Nou vráág ik je, Mien, waar blijft de redelijkheid? Mág ik asjeblieft knorrig zijn?

Schrijver: H.P. Winkelman, 11 juli 2014


Geplaatst in de categorie: humor

3.0 met 3 stemmen 86Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)