Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

PRIETPRAAT (3)

Mien, weet jij wat communicatie is? Nee, com-mu-ni-ca-tie, weet je wel, van com-mu-ni-ce-ren. Nee Mien, dat heeft niks met de kerk te maken, dat heeft iets met de zaak te maken. Wij communiceren met elkaar. Ja, wij, op de zaak. Dat wil zeggen dat we elkaar wederzijds dingen meedelen. Snap je?

Nee, stil nou Mien, laat me nou uitpraten. Je herinnert je van school toch nog wel de communicerende vaten? Dat zijn vaten die met elkaar in open verbinding staan, weet je wel? Als je in het ene vat water bijvult, stijgt het ook in de andere vaten. Kijk Mien, dat is nou communicatie. Jij en ik communiceren ook. Wat ik weet kom jij te weten en wat jij weet vertel je mij. Dan weten we steeds allebei evenveel.

Nee, wacht nou even Mien, ik ben aan het woord. Ik zei: open verbinding. Er moet altijd tweerichtingsverkeer zijn. Woord en wederwoord, voel je? Niet steeds alleen aan het woord zijn.

Je moet dus. . . . hè, val me nou niet steeds in de rede Mien . . . ik zeg: je moet dus niet alleen praten, maar ook luisteren. Open staan voor de ander, Mien, dat is heel belangrijk voor communicatie. Het zal je niet meevallen. Ik heb het zelf ook moeten leren, dus ik weet wat het zeggen wil.

Ja, ik begrijp dat je nog vragen hebt, maar nu niet Mien. Ik moet weg. Ik heb een afspraak. Dag Mien.

Schrijver: H.P. Winkelman, 12 juli 2014


Geplaatst in de categorie: humor

4.0 met 1 stemmen 81Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)