Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

'Hell Is For Children' van Pat Benatar

Patricia Mae Andrzejewski, beter bekend als de popzangeres Pat Benatar, is geboren op 10 januari 1953 in Brooklyn, New York. Haar moeder Mildred Knapp was een schoonheidsspecialiste en haar Poolse vader Andrew Andrzejewski was een plaatwerk-werknemer. Pat groeide op in Lindenhurst en ze studeerde aanvankelijk opera-muziek.

Op haar negentiende trouwde ze met de dienstplichtige militair Dennis T. Benatar. Op haar twintigste begon ze in een nachtclub met haar zangcarière. Een jaar later verscheen haar debuutsingle 'Bye Gig'. Op haar vierentwintigste werd ze in een New Yorkse club ontdekt.

In 1979 zijn Dennis en zij gescheiden en in augustus 1979 verscheen haar debuutalbum 'In the heat of the night'. In 1980 verscheen het album 'Crimes of Passion', met daarop het steengoede nummer 'Hell Is For Children', wat een keiharde aanklacht tegen kindermishandeling is. Wie scherp om zich heen kijkt, ziet her en der de topjes van de ijsbergen van kindermishandeling. Onkundige, onrijpe en zelf getraumatiseerde, onbehandelde ouders geven hun jonge kinderen al vroeg de meest zware en mogelijk onoplosbare trauma's mee. Pat komt in haar protestlied op formidabele wijze op voor alle geestelijk en fysiek beschadigde kinderen. Ze zingt werkelijk de longen uit haar lijf. Zo overtuigend, dat ik in de klank van haar stem eigen ervaring vermoedde/vermoedt. Ze vecht als een leeuwin voor haar jonge welpen. Ik voel me absoluut veilig bij haar.

Op 20 februari 1982 hertrouwde Pat op Hawaii met de gitarist van haar band Neil Giraldo en ze kregen samen twee dochters. In 1983 verscheen haar grootste hit 'Love Is a Battlefield'. In 2003 verscheen haar elfde en vooralsnog laatste album 'Go'. Pat is inmiddels al eenenzestig, dus het is de vraag of er nog een volgende album komt. Ik denk dat het over en uit is en voor mij blijft zij altijd de meest geschikte zangeres voor de onbetwiste parel 'Hell Is For Children'!...


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=ASp5Bmwd5WY

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 280Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)