Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Twitteraars hebben massaal de pik op Yolanthe

De actrice en tv-presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen is geboren op 19 maart 1985 op het feesteiland Ibiza.
Haar vader was Xavier Cabau, een Spaanse en rijke ondernemer, die de Koning van Ibiza werd genoemd. Hij bezat discotheken, restaurants en bars.
Haar moeder Richarda van Kasbergen is in 1953 in Venlo geboren en zij was de eerste vrouw van Xavier. Yolanthe heeft twaalf broers en zussen.

Je houdt het niet voor mogelijk, maar Xavier kreeg geldproblemen, mede doordat hij aan harddrugs verslaafd was. Mede door deze factoren was er sprake van huiselijk geweld in het gezin en is Yolanthe door haar vader psychisch en fysiek mishandeld.
Op haar vijfde zijn haar ouders gescheiden en is zij samen met haar moeder en haar broers en zussen naar Nederland vertrokken. In Nederland voltooide zij de Mavo en op haar zeventiende ging ze naar een theaterschool. Die theaterschoolopleiding heeft ze niet afgemaakt, want ze kreeg de rol als Julia Branca in de veelbekeken soapserie 'Onderweg naar Morgen'.

In 2005 kreeg zij een relatie met de rapper Bart Zeilstra, beter bekend als Baas B en duo-zanger met Lange Frans. In 2007 eindigde deze relatie en kreeg ze een opmerkelijke relatie met de Volendamse zanger Jan Smit, wat haar de nodige media-aandacht opleverde. In mei 2009 zijn Jan en Yolanthe gescheiden en werd er veel lelijks over haar gepubliceerd. Het nationale knuffeldiertje Jan Smit was natuurlijk de gebeten hond. Maar diezelfde Jan is een ware player, wat we allemaal hebben kunnen zien in zijn oppervlakkige tv-programma's, waarin hij continu vakantie viert en flirt met mooie vrouwen. Televisie-decadentie waar de honden geen brood van lusten. Dat is de treurbuis op zijn slechtst, om met Gerrit Komrij te spreken. Jantje Smit zal nooit volwassen worden, omdat hij aan het Peter Pan complex lijdt en dus is het logisch dat Yolanthe hem gedumpt heeft.

In 2008 startte Yolanthe samen met o.a. Arjan Erkel de stichting Stop Kindermisbruik, wat inmiddels Free a Girl heet.

Op 7 april 2010 is de beauty-queen Yolanthe in Amsterdam getrouwd met de topvoetballer Wesley Sneijder, die volgens mij bij FC Utrecht zijn wereldcarrière is begonnen. Wesley is rooms geworden om ook met haar kerkelijk te kunnen trouwen. Op 17 juli 2010 zijn ze kerkelijk getrouwd in het Toscaanse Castel Monastero. Het huwelijksfeest kostte rond de één miljoen euro. Wesley maakt zijn doelpunten niet voor niets en dat kon er blijkbaar makkelijk van af. Nou maar hopen dat het huwelijk stand houdt, want anders gaat hem dat meerdere miljoenen kosten. Geld verzekert nooit een liefdesrelatie. Het veelbesproken echtpaar woont in Istanbul.

Yolanthe speelde o.a. Lianne in de speelfilm 'Complexx' en Saar Beerman in de speelfilm 'Stuk!'. Ze is drie keer door de lezers van het mannenblad FHM tot de Meest Sexy Vrouw van Nederland gekozen.

In het artikel van Arjen van Veelen (NRC, 19 december 2014) kopt hij 'Yolanthe werd deze week met veel plezier gehaat'. Dit naar aanleiding van haar verschijning in de RTL Late Night show van Humberto Tan. Ze zag er anders uit: gespierder, strakker, opgeblazen. Ze had duidelijk dikkere lippen. Kortom, ze had het een en ander aan haar gezicht laten doen, wat door velen niet gewaardeerd werd, om het maar zacht uit te drukken. Twitteraars noemden haar: nietszeggend mokkeltje, aandachtstrut, plofkop met vissenlippen, vrouw met pornolippen. De VPRO-presentator Tim den Besten noemde haar 'een krolse buurtkat, met een vagina, die bijna uit haar broek hangt!'. Arjen eindigt terecht: 'Dit was wraak op mooie mensen die geen boeken lezen. Dit was klassenhaat vermengd met seksisme. Smerig.'

Marijke Helwegen nam het in het AD voor Yolanthe op en zij zei terecht, dat de azijnpisserige, calvinistische Nederlanders jaloers op haar zijn. Marijke zegt: 'Alles wat ze doet, of ze nu wel of niet reageert, is niet goed. Het is nooit goed!' Iemand twitterde: 'De opvolgster van Marijke Helwegen is inmiddels gevonden!'.
Ik vraag me af hoe Wesley het vindt, dat zijn vrouw zo genadeloos wordt getackeld. Ik vermoed dat hij 's nachts zijn gespierde armen steeds steviger om haar bovenlichaam houdt en soms in het pikkedonker een traan voor haar laat.

Schrijver: Joanan Rutgers, 25 december 2014


Geplaatst in de categorie: pesten

3.3 met 3 stemmen 2.487Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)