Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Xandria - Salomé

Xandria is een Duitse, symfonische metalband, in 1994 opgericht door Marco Heubaum, gitarist en keyboards-bespeler. Dé zangeres van Xandria was Lisa Schaphaus.

Lisa is geboren op 28 november 1980 in Bielefeld. Als 3-jarige bespeelde ze al het toetsenbord. Van haar zesde tot haar veertiende had ze vioollessen, totdat haar vioolleraar haar een carrière als violiste af raadde. Vanaf haar dertiende speelt ze piano en maakte ze al eigen liederen over mislukte relaties. Op haar veertiende koos ze voor de opera, maar ze belandde al snel in de rockmuziek.

Van haar achttiende tot haar twintigste werkte ze in een Irish Pub en daar heeft Marco haar ontdekt. Lisa schreef vele liederen voor Xandria.

In 2003 verscheen het debuutalbum 'Kill the Sun' en in 2004 het album 'Ravenheart', met de indrukwekkende titelsong. In 2005 verscheen 'India' en in augustus 2005 trouwde Lisa met de band-bassist Nils Middelhauve. Philip Restemeier is de gitarist en Gerit Lamm is de imposante drummer.

In 2007 verscheen 'Salomé - The Seventh Veil'. De titelsong is tekstueel en muzikaal gezien een wijsheidsinitiatie. Het album bevat tevens het ontroerende lied 'Save My Life'. Dit album was het laatste album, waar Lisa aan heeft meegewerkt. In april 2008 verliet zij de band om persoonlijke redenen. Dat ze de frontvrouw van Xandria was, begon ze als een last te ervaren.

In 2009 werd Lisa opgevolgd door Kerstin Bischof (1980), die in 2010 werd opgevolgd door Manuela Kraller (1 augustus 1981, Ainring). In 2012 verscheen het album 'Neverworld's End', met de nieuwe bassist Steven Wussow. Sinds 2013 is de huidige zangeres Dianne van Giersbergen (3 juni 1985, Diempde).

Op 16 december 2013 zijn Lisa en Nils gescheiden. In 2014 verscheen Lisa's solo-album 'TBA'. In datzelfde jaar verscheen Xandria's album 'Sacrificium', met het pittige lied 'Nightfall'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 16 januari 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 3 stemmen 54Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)