Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Alice Phoebe Lou blijft nederig

De straatzangeres Alice Phoebe Lou is geboren in 1994 in Zuid-Afrika en ze groeide op in Kommetjie. Na het behalen van haar schooldiploma reisde ze naar Amsterdam, waar ze vuurdanseres werd om rond te komen. Van Amsterdam ging ze naar Berlijn. Ze was lid van de inmiddels opgeheven band Snakadaktal.

Eenmaal in Berlijn had ze nog maar 500 euro op haar bankrekening staan. Ze besloot straatmuzikante te worden, in navolging van de middeleeuwse minstrelen. Aanvankelijk was ze enorm verlegen en staarde ze onhandig naar de grond, totdat ze besefte, dat ze niets te verliezen had. Ze opende zichzelf en ze genoot ervan. Ze werkte mee aan het lied 'Dreamers' van Hopium, een mysterieus duo uit Melbourne. Hun eerste single was 'Cut', wat me best imponeerde, want de zanger heeft een intrigerende stem.

Alice deed straatoptredens op de Warschauer brug, in het Mauerpark en in de U-Bahn-stations. Haar stem wordt vergeleken met de stem van Florence Welch, de oude wereldsterren van de Franse cinema en First Aid Kit. Alice vormde een duo met de getalenteerde Italiaan Matteo Pavesi.
Ze schreef 'Grey', 'Girl on an Island' en 'Berlin Blues', wat gaat over positiviteit uitstralen, zoals zomaar even een glimlach tegen een voorbijganger geven. Kleine verbeteringen hebben vaak grote effecten.

In haar lied 'Rebel Rose' zingt ze 'I'm drunk and I'm stoned'. Daar zal ze haar redenen voor hebben. Ze opende een concert van Charity Children en ze gaf samen met Matteo een uitverkocht concert in het Lido in Berlijn. Ze droeg een rode, fluwelen jurk, omzoomd met kleine steentjes. Ze trad ook op in de club The Forge.

Alice speelde zichzelf in de documentaire 'Busking for Berlin' van Carl Tomich, die op 13 september 2014 verscheen. Ze wees aanbiedingen van grote labels als Major af, want ze wil niet gedirigeerd worden. Ze wil puur blijven. Geen roem en macht voor zichzelf gebruiken, zoals zovele popsterren wel doen.
Op 7 november 2014 gaf ze een optreden in de Rockwood Music Hall in New York.
Op 6 december 2014 stond ze in Johannesburg in het voorprogramma van The Lumineers. Bij haar lied 'Fiery Heart, Fiery Mind' heeft haar vader in Kaapstad een prachtige videoclip gemaakt.
Inmiddels is Alice weer terug in Berlijn en zingt ze iedere zondag blootsvoets in het Mauerpark.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=gpyqMLTbC9A

Schrijver: Joanan Rutgers, 26 februari 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 2 stemmen 78Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)