Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Gaelic Storm - Kiss Me, I'm Irish

In 1996 vormden Patrick Murphy, Steve Wehmeyer, Steve Twigger en Brian Walsh de Keltische band Gaelic Storm. Ze traden op in de O'Brien's Irish Pub aan de Main Street in Santa Monica. Patrick was de manager van deze pub. Daar schreef hij in een koud achterkamertje en onder het genot van het donkere Guinness bier zijn eerste songs. Ze verzorgden optredens in meerdere pubs.

In 1997 verscheen de band in de wereldberoemde speelfilm 'Titanic' als een band op het tussendek, die 'An Irish Party in the Third Class' speelde. Door die film steeg hun roem plotsklaps. Ze gingen op tournee door Amerika, Canada, Engeland, Frankrijk, Spanje en Japan. Ze traden 125 dagen per jaar op. Ze maken traditionele, Ierse en Schotse muziek. Zeer aanstekelijk en dikwijls erg vrolijk van aard.

In 1998 verscheen hun debuutalbum 'Gaelic Storm', met 'The Hills of Connemara', wat ook in 'Titanic' is gebruikt. Het is oorspronkelijk geschreven door de Ierse liedschrijver Sean McCarthy. In 1999 verscheen 'Herding Cats', met 'Drink the Night Away'. Hun voorliefde voor bier en whisky steken ze niet onder stoelen en banken. Ze weten wel hoe ze moeten feesten en de boel op laagdrempelige manier aansteken. Werkelijk een toffe band. In 2001 verscheen 'Tree'. Patrick Murphy en Steve Twigger zijn de hoofdzangers. Verder zijn de huidige bandleden Ryan Lacey, Peter Purvis en Kiana June Weber. In 2003 verscheen 'Special Reserve' en in 2004 'How Are We Getting Home?', met 'I Miss My Home', een uiterst komisch lied met een steengoede, geniale tekst.

In 2006 verscheen 'Bring Yer Wellies', met wat mij betreft het beste lied van hen, 'Kiss Me, I'm Irish'. Op de hoes is een paard met laarzen aan afgebeeld. Op een andere hoes marcheren ze John Clease achtig achter een leeuw langs. Cleese in het parlement van Silly Walks. In april 2007 kwam Jessie Burns bij de band. Zij is violiste/zangeres. Ze is geboren in Suffolk. Ze studeerde Engels in Kalimantan en antropologie en etnomusicologie aan de Durham University. In Boulder was ze lid van de Ierse band The Wayfarers. In 2007 verscheen 'What's the Rumpus?', in 2010 'Gabbage'. In 2012 verliet Jessie de band om in Colorado een gezin te stichten. In 2012 verscheen 'Chicken Boxer'.

In het najaar van 2012 kwam Kiana June Weber bij de band. Kiana is geboren en opgegroeid in een boerderij nabij Chelsea, Michigan. Vanaf haar vijfde leerde ze piano spelen. Vanaf haar zevende kreeg ze vioolles. Vanaf haar veertiende zat ze in elitaire jeugdorkesten en ensembles. Ze was lid van de Keltische band The Chelsea House Orchestra. Ze won vele prijzen voor haar zelfgeschreven songs. Ze studeerde aan de Universiteit van Michigan. Ze kreeg daar vioolles van Stephen Shipps. Ze zat in diverse bands en ze deed masterclasses bij o.a. Rodney Friend, Jerry Holland, Ellen Rowe en Marian Hayden. In 2007 vormde ze het akoestische trio Daughters of Newgrass. Met Charlene en Darren Criss vormde ze een alternatieve rockband. In 2009 werd ze lid van de viool-groep Barrage, waarmee ze drie jaar toerde door Amerika, Europa en Azië.

In 2013 verscheen 'The Boathouse' en in 2014 verscheen hun elfde album 'Full Irish', een verzamelalbum van de beste nummers, met zeemansliederen en drinkliederen.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=3DldhiAw7l8

Schrijver: Joanan Rutgers, 27 februari 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

2.0 met 1 stemmen 65Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)