Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Dark Sanctuary - L'envers du Miroir

Dark Sanctuary was een Franse Dark Atmosferische, Opera Goth band, opgericht in 1996 in Parijs. In 1996 verscheen het lied 'I Need Help' van de demo 'Bruises'. In 1997 bestond de band uit de zangeres Marquise Ermia en de muzikant Arkdae. Hun album 'Funeral Cry' verscheen, met een speelduur van twintig minuten. In 1998 kwamen de keyboards-bespeler Hylgaryss, de bassist Sombre Cyr en de violiste Eliane bij de band. In september 1998 was hun eerste concert nabij Parijs.

In 1999 verscheen hun debuutalbum ''Royaume Mélancolique', met het fantastische 'Night Rain'. In november 1999 tekenden ze een contract bij het Italiaanse label Wounded Love Records. De violiste Marguerite kwam ook bij de band en in november 2000 verscheen hun tweede album 'De Lumière et d'Obscurité', met het titelnummer, 'Le Paradis Noir', 'Ordre Et Décadence' en 'La Chute de L'Ange'. Direct na dit album verliet Marquise Ermia de band om haar studie te voltooien. Dame Pandora werd de nieuwe zangeres.

Begin 2003 verscheen hun derde album 'L'Être las - L'envers du Miroir', met de titelsong, 'L'Arrogance' en 'La Rencontre Fatale'. Dit album was een enorm succes in Frankrijk en Duitsland. Na enkele concerten in Frankrijk werd het vierde album in Duitsland opgenomen, in 2004 verscheen 'Les Memoires Blessées'. In 2005 verscheen 'Exaudi vocem meam - deel 1' en in 2006 verscheen 'Exaudi vocem meam - deel 2'. In 2009 verscheen tenslotte 'Dark Sanctuary', in samenwerking met de Spaanse kunstenares/illustratrice Victoria Francés (1982, Valencia).

De Duitse rapper Bushido, oftewel de half-Tunesische Anis Mohamed Youssef Ferchichi (1978, Bonn) heeft maar liefst zestien nummers van Dark Sanctuary gekopieerd, zonder dat hij daar toestemming voor heeft gevraagd. Zo heet het lied 'Les Mémoires Blessées' bij hem 'Janine' en staat het op zijn album 'Von der Skyline zum Bordstein zurück'. Hij stal ook drie nummers van de gothic-band Nox Arcana. Op 23 maart 2000 werd Bushido door een Duitse rechter veroordeeld en moest hij de verkoop van zijn albums, waar gepikte liedjes op stonden, stop zetten. Alle onverkochte platen zijn vernietigd.

Bushido gebruikt vrouwonvriendelijke, homofobe, seksistische en geweld verheerlijkende teksten. Hij is anti-Israël, hij mishandelde een Oostenrijkse man en hij heeft volgens het tijdschrift Stern banden met de maffia. Met zo'n kerel wil je natuurlijk niet geassocieerd worden. In juli 2009 is Dark Sanctuary uit elkaar gegaan en konden ze Bushido niet langer aanklagen. Bushido trouwde in mei 2012 met Anna-Maria Lewe, de jongere zus van de Duitse zangeres Sarah Connor. Hij woont in de rijke gemeente Kleinmachnov.

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 april 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 1 stemmen 56Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)