Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Brantley Gilbert - Bottoms Up

Brantley Keith Gilbert is geboren op 20 januari 1985 in Jefferson, Georgia. Zijn ouders zijn Keith en Becky Gilbert, zijn broer is Kolby Gilbert. Hij verhuisde naar Nashville om als songwriter voor Warner Chappell Publishing aan de slag te gaan. Ondertussen trad hij hier en daar op.

In 2009 verscheen zijn debuutalbum 'Modern Day Prodigal Son' bij het onafhankelijke label Average Joes Entertainment, in 2008 opgericht door de country-rap muzikant Jason Farris Brown, beter bekend als Colt Ford, en de producer Shannon Houchins. Het album bevat o.a. 'My Kinda Party', wat in 2010 voor de country-zanger Jason Aldean een nummer één hit was.

Op 16 maart 2010 verscheen zijn tweede album 'Halfway to Heaven', met 'Kick It in the Sticks', 'Land Must Be Country Wide' en 'Dirt Road Anthem'. In februari 2011 tekende hij een contract bij Valory Music Co., een onderdeel van Big Machine Records, die 'Halfway to Heaven' opnieuw heeft uitgebracht, met nieuwe opnamen en bonus tracks. Het album werd geproduceerd door Dann Huff, de vader van de zangeres/danseres/songwriter Ashlyne Huff. Dann speelde gitaar op de albums van o.a. Michael Jackson, Doro Pesch, Whitney Houston, Kenny Rogers, George Benson en Scritti Politti.

De singles 'Land Must Be Country Wide' en 'You Don't Know Her Like I do' stonden op nummer één in de Hot Country Songs lijst. 'Kick It in the Sticks' stond op nummer 34 en 'More Than Miles' op nummer 7. In 2013 won hij de ACM award New Male Artist.

Op 19 mei 2014 verscheen het derde album 'Just as I Am', met als eerste single 'Bottoms Up', wat terecht een nummer één hit werd. Het album werd overal positief ontvangen door de muziekcritici. Zijn muziek balanceert net buiten de grenzen van wat doorgaans wordt geaccepteerd, wat het juist extra krachtig maakt. Tammy Ragusa van Country Weekly noemde het een veel meer volwassen album, waarmee hij een vaste plek binnen de country muziek heeft bereikt. Het album stond op nummer twee op de Billboard 200, 'Ghost Stories' van Coldplay stond op nummer één. 'Bottoms Up' is mede geschreven door Justin Weaver en Brett James. Het stond op nummer één op de Country Digital Songs en de Top Country Albums lijst.

In april 2014 was het lied al ruim een miljoen keer verkocht en werd het platina. Shane Drake maakte er een fantastische muziekvideo bij. Gilbert is gekleed in kleding uit 1920 en omringd door oogverblindende Flappers, terwijl hij illegaal sterke drank smokkelt. In het begin van zijn lied noemt hij Bonnie en Clyde en mannen met oude machinegeweren staan aan de opstapzijkanten van de auto's. Gilbert zelf draagt twee revolvers losjes op zijn borst. Er is een groot feest in een mooi landhuis. Buiten wil een sheriff het feest bederven, maar een bewaker waarschuwt hem en stuurt hem weg. De sheriff wacht Brantley op bij zijn huis. Hij nadert hem van achteren. Gealarmeerd door het klikken van zijn geweer, weet Brantley als eerste te schieten.

Schrijver: Joanan Rutgers, 3 juni 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 2 stemmen 49Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)