Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Jhené Aiko - The Worst

Ze is geboren als Jhené Aiko Efuru Chilombo op 16 maart 1988 in Los Angeles.
Haar ouders zijn de kinderarts Gregory Wycliff Barnes en Christina Yamamoto. Haar oudere zussen zijn Miyoko en Jamila. Haar broers zijn Jahi en Miyagi Hasani Ayo.
Ze is van Japanse, Afro-Amerikaanse, Dominicaanse, Duits-Joodse, Franse, Spaanse en Indiaanse afkomst.

Jhené groeide op in Rodeo en LaBrea. Ze maakte de brandverwoestende rellen in Los Angeles mee, terwijl ze naar haar oma in LaBrea vluchtte.
Ze schreef graag in haar dagboek en ze schreef essays. Vanwege haar liefde voor lekker eten dacht ze daar beroepsmatig over te willen schrijven. Op haar twaalfde tekende ze al een contract bij Epic Records.

Jhené verscheen in de debuutvideo bij 'Take It Slow' van de R & B zanger O'Ryan en in de video's van B2K, bij 'Uh Huh' en 'Why I Love You'.
Op haar vijftiende verscheen er een video bij haar eerste single 'No Love'.
In 2003 zou haar debuutalbum 'My Name is Jhené' verschijnen, maar door de stress bij Epic ging dat niet door en ze verliet Epic om haar studie voort te zetten.

In 2007 keerde ze naar de muziek terug, vlak voordat ze zwanger werd van haar dochter Namiko Love, in november 2008. De vader is O'Ryan Omir Browner.
Haar debuut mixtape 'Sailing Soul' schreef ze onder invloed van cannabis, net als haar debuut EP 'Sailing Soul'. De opnamen deed ze zonder high te zijn.
Op 19 juli 2012 overleed haar broer Miyagi aan kanker. Hij overleed kort na het beluisteren van 'For My Brother', dat ze voor hem op haar laptop had gezet.

Augustus 2013 was ze betrokken bij een auto-ongeluk in Los Angeles, net als haar dochter Namiko, haar oudere zus Miyoko en O'Ryan. Jhené had een gebroken pols en een beschadigde kin. Namiko was ongedeerd.

Jhené is vooral beïnvloed door de zanger John Mayer en verder o.a. door Tupac, Aaliyah, Eminem, Kendrick Lamar, Kid Cudi, Brandy Norwood, India Arie, Amel Larrieux en Beyonce.
November 2013 verscheen haar debuut EP 'Sail Out' bij Def Jam Recordings, met 'The Worst', 'Bed Peace' en '03.16'.

'The Worst' gaat in de videoclip over een jonge vrouw, die haar geliefde heeft vermoord, wat ze niet echt wilde doen, maar het is uit de hand gelopen, terwijl de politie haar inrekent en zij niet tegenstribbelt. Het doet me denken aan 'Man Down' van Rihanna.

September 2014 verscheen haar debuutalbum 'Souled Out', eveneens onder invloed van marihuana geschreven, met 'The Pressure', 'Spotless Mind', 'Limbo Limbo Limbo', 'Brave' en 'To Love & Die', samen met het hip hop collectief Cocaïne 88, met James Fauntleroy als zanger.
Jhené heeft een lieve, sensuele stem, vederlicht qua toon, sexy en afstandelijk, catchy en emotioneel. Ze zingt over momenten van liefde en gevoeligheid, maar ook over momenten van verwarring en agressie. Ze experimenteerde o.a. met psychedelische muziek, klassieke R & B en hip hop muziek.
In september 2014 kreeg ze een relatie met de New Yorkse producer Oladipo Omishore.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=oEm3lY3trRU

Schrijver: Joanan Rutgers, 30 juni 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.7 met 3 stemmen 180Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)