Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Demi Lovato - Skyscraper

De zangeres en actrice Demi Lovato is geboren als Demetria Devonne Lovato op 20 augustus 1992 in Albuquerque, New Mexico. Ze is van Amerikaanse, Mexicaanse, Spaanse, Italiaanse, Ierse en Joodse afkomst.
Haar vader was de ingenieur/muzikant Patrick Martin Lovato en haar moeder is de ex-cheerleader Dianna Lee Smith. Haar oudere zus heet Dallas, haar jongere halfzusjes zijn de actrice Madison De La Garza en Amber.
Ze is opgegroeid in Dallas. In 1994 zijn haar ouders gescheiden en verhuisde haar vader naar New Mexico. Ze zag hem bijna nooit.

Demi is als kind op school veel gepest en dat werd zo erg, dat ze thuis les kreeg. Ze had eetstoornissen (boulimia) en ze deed aan automutilatie. Ze begon haar acteercarrière in de kinderserie 'Barney & Friends', als Angela. Ze leerde piano en gitaar spelen en ze leerde dansen en acteren. In 2006 speelde ze in 'Prison Break' en in 2008 speelde ze de hoofdrol, aspirant-zangeres Mitchie Torres, in de film 'Camp Rock'.

September 2008 verscheen haar debuutalbum 'Don't Forget' bij Hollywood Records, met 'Get Back', 'La La Land' en 'Believe in Me'.
Juli 2009 verscheen haar tweede album 'Here We Go Again', met 'Falling Over Me' en 'U Got Nothin 'On Me'.
Ze speelde een schizofrene tiener in 'Grey's Anatomy' en in 2010 speelde ze opnieuw de hoofdrol in 'Camp Rock 2: The Final Jam'. Op de soundtrack zong ze negen nummers, o.a. 'Can not Back Down' en 'Would not Change a Thing'.

Tijdens een concert sloeg ze haar achtergrondzangeres Alex Welch en ze kraste in haar pols. Ze gebruikte meerdere keren per dag cocaïne en ze dronk sterke drank.
Ze werd van oktober 2010 tot januari 2011 in het behandelcentrum Timberline Knolls opgenomen, waar ze de diagnose manisch-depressieve stoornis kreeg.

September 2011 verscheen haar derde album 'Unbroken', met 'Skyscraper', 'Give Your Heart a Break' en 'For the Love of a Daughter', wat ze schreef voor haar vader, die alcoholist was.
In 2012 won ze de Best Video With Message voor de videoclip bij haar hit 'Skyscraper', waarin ze afrekent met haar pesters van vroeger.

Mei 2013 verscheen haar vierde album 'Demi', met 'Without the Love', 'Two Pieces', 'Nightingale' en 'Never Been Hurt'.

Medio 2013 overleed haar vader aan kanker. Hij werd 53 jaar. Hij was geestesziek en ter ere van hem stichtte ze de Lovato Treatment Scholarship Program, voor het bekostigen van de behandelingen voor geesteszieken. Ze zet zich ook in voor de LGBT-gemeenschap.

Ze is beïnvloed door Kelly Clarkson, Christina Aguilera, Billie Holiday, Gladys Knight en Britney Spears. Ze is een vol lyrische sopraan met een vocaal bereik van drie octaven en een halve toon.
In 2009 had ze een relatie met Dempsey Trace Cyrus, de gitarist van de poprockband Metro Station.
In 2010 had ze een korte rekatie met de zanger/acteur Joe Jonas.

Ze is christelijk, feministe en een actieve voorstander van homorechten. Dat het homohuwelijk nu in heel Amerika geldig is, zal ze zeker toegejuicht hebben.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=9fqwgenoJgg

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 juni 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.3 met 3 stemmen 66Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)