Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Amy Lee Grant - That's What Love Is For

Amy Lee Grant is geboren op 25 november 1960 in Augusta, Georgia. Ze is de jongste van vier zussen. In 1967 verhuisde haar gezin naar Nashville. Als tiener debuteerde ze met hits als 'Father's Eyes', 'El Shaddai' (God de Almachtige) en 'Angels'. Ze wordt de koningin van de christelijke popmuziek genoemd. Amy studeerde twee jaar aan de Furman University in Greenville, opgericht in 1826. Daar was ze in het voorprogramma van de zanger Gene Cotton. Ze ging terug naar Nashville voor de opnamestudio's en haar toenmalige geliefde Gary Chapman, ook een christelijke muzikant.

In 1976 zong ze haar lied 'Mountain Man' op de Harpeth Hall School. Amy studeerde enkele jaren aan de Vanderbilt University in Nashville, totdat ze voorgoed voor haar muziekcarrière koos. Op 3 februari 1977 verscheen haar titelloze debuutalbum bij Mirre Records, geproduceerd door Brown Bannister, met 'What a Difference You've Made', geschreven door Archie Jordan.

In 1979 verscheen 'My Father's Eyes', in 1980 'Never Alone' en in 1982 'Age to Age'. Op 19 juni 1982 zijn Amy en Gary getrouwd. Zij kregen drie kinderen. Gary had het nummer 'My Father's Eyes' geschreven. In 1984 verscheen 'Straight Ahead', met 'Jehovah'. In 1985 verscheen 'Unguarded', met 'Everywhere I Go', 'Wise Up' en 'Sharayah'. In 1988 verscheen 'Lead Me On', met naast de titelsong 'Faithless Heart', 'What About the Love', 'Saved by Love' en 'Say Once More'. Ze ontving een eerste Grammy Award voor Best Contemporary Gospel optreden en twee GMA Dove Awards. 'Age to Age' was het eerste gouden en platina, christelijke album.

Amy werkte succesvol samen met de christelijke muzikant/songwriter Michael Whitaker Smith. Hun samenwerkingsnummer 'Straight Ahead' was een grote hit. Amy is lid van de Church of Christ en ze won zes Grammy Awards en 22 Gospel Music Association Dove Awards. In 2005 werd ze geëerd op de Hollywood Walk of Fame. In juni 1999 was ze definitief gescheiden van Gary Chapman, waardoor de christelijke gemeenschap haar te sexy en te werelds vond en bovendien te ontrouw aan christelijke waarden.

Op 10 maart 2000 hertrouwde Amy met de country singer/songwriter Vince Gill (1957, Oklahoma City Norman), die eerder getrouwd was met de countryzangeres Janis Oliver (1954, Los Angeles) van de band Sweethearts of the Rodeo. Op 12 maart 2001 werd hun dochter Corrina Grant Gill geboren. In 1991 verscheen 'Heart in Motion', met 'That's What Love Is For', een magistrale popsong met een bijzondere videoclip. Amy verschijnt in een rood gewaad van een priesteres met in haar zegenende handen twee witte pentagrammen. Een bewijs van een geslaagde symbiose tussen het christendom en witte magie. Ook met 'I Will Remember You'.

In 1994 verscheen 'House of Love', in 1997 'Behind the Eyes', met 'I Will Be Your Friend', 'Takes a Little Time' en 'Somewhere Down the Road'. In 2002 verscheen 'Legacy...Hymns and Faith', in 2003 'Simple Things', in 2005 'Rock of Ages...Hymns and Faith', met 'Abide With Me'. In 2010 verscheen 'Somewhere Down the Road', met 'Every Road' en 'Somewhere Down the Road'. In 2013 verscheen 'How Mercy Looks from Here', met 'Deep As It Is Wide', met Sheryl Crow en Eric Pasley, en 'Our Time is Now', met Carole King. Op 14 april 2015 verscheen 'Be Still and Know...Hymns and Faith'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 4 september 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

5.0 met 1 stemmen 60Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
4 september 2015
Prachtig liedje van een prachtige vrouw. Ik zou die video graag zien met die rode jurk, maar die kan ik nergens vinden. Witte magie en esoterisch christen zijn gaat heel goed samen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)