Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Een succesvol weldoener uit homoseksuele drijfveren.

(voor Sathya Sai Baba (1926 - 2011))

Je bent geboren als Sathya Narayana Raju op 23 november 1926 in Puttaparthi, Madras. Je ouders waren Meesaraganda Easwaramma en Peddavenkama Raju Ratnakaram. De Sathy-abhama tempel in Puttaparthi is gebouwd door jouw opa Late Kondama Raju. Je moeder Easwaramma zei, dat je geboorte werd aangekondigd door wonderen en dat het een miraculeuze geboorte was. Je oudere broer was Ratmakaram Sesham Raju, je zussen waren Venkamma en Parvathamma, je jongste broer was Janakiramiah. Je overleefde hen allemaal.

Als kind was je buitengewoon intelligent en charitatief. Je belangen waren van spirituele aard. Je was zeer getalenteerd in devotionele muziek, dans en drama. Al vanaf jonge leeftijd kon hij vanuit het niets voorwerpen materialiseren, zoals voedsel en snoep. Op je veertiende zei je dat je de avatar van Shirdi Sai Baba was. Je beweerde zijn reïncarnatie te zijn. Shirdi (1835 - 1918) was een spirituele meester, heilige, fakir en ware goeroe. Op 8 maart 1940 woonde je met Sesham Raju in Uravakonda, waar je door een schorpioen werd gestoken. Je was enkele uren bewusteloos en daarna veranderde je gedrag. Je lachte en je huilde, je was stil en je was welbespraakt. Je zong verzen in het Sanskriet, wat je niet had geleerd.

De artsen dachten dat je hysterisch was en je werd door ouders terug naar Puttiparthi gebracht. Zij namen je mee naar priesters, artsen en exorcisten. Een exorcist nabij Kadiri martelde jou zelfs, maar jij bleef kalm. Je materialiseerde voedsel en bloemen voor je familieleden. Je vader dacht dat je betoverd was en hij werd woedend. Hij dreigde je met een stok te slaan als je niet zei, wie je werkelijk was. Je zei dat je Shirdi Sai Baba was, die acht jaar voor jouw geboorte was overleden en die je de incarnatie van Shiva noemde. Jouw volgende incarnatie zou die van Shakti zijn. In 1944 werd er een hindoe-tempel voor jouw volgelingen gebouwd, nabij Puttiparthi. In 1948 werd begonnen met de bouw van de belangrijkste ashram van jou, Prasanthi Nilayam (Tempel van de Opperste Vrede/Shanti), in Puttaparthi. Deze ashram is in november 1950 voltooid, op je 24-ste.

Van begin juni tot half maart was je in Prasanthi Nilayam aanwezig en gaf je Darsana (goddelijke inzichten en zegeningen) aan je volgelingen. In 1957 werd er een ziekenhuis achter de ashram gebouwd en in 1973 werd het Poornachandra Auditorium gebouwd, waar 15.000 mensen kunnen zijn voor culturele programma's, conferenties en het 9-daagse Navaratri-festival. Jij woonde boven het podium in de Yajur Mandir. In 1963 kreeg je een beroerte en vier ernstige hartaanvallen. Je was halfzijdig verlamd, maar je genas jezelf. In 1968 reisde je naar naar Kenia, Tanzania en Oeganda en je deelde de Liefde uit. Je materialisaties bestonden uit vibhuti (heilige as), ringen, medaillons, kettingen en horloges. Rolex? Je deed aan wonderbaarlijke genezingen, opstandingen, helderziendheid, bilocatie en almacht/alwetendheid.

In november 1975 werd er een hoge zuil gebouwd om de eenheid van alle religies te vieren, de Sarva Dharma Stupa. In de Sai Kulwant Hall vond de dagelijkse darshan plaats, waar 20.000 mensen in kunnen. Je had mystieke krachten, waarmee je mensen kon genezen. Je volgelingen zagen je goddelijkheid, je tegenstanders zagen eenvoudige goocheltrucs. In 1993 overleefde je een aanval van vier indringers met messen in je slaapkamer. De politie doodde de indringers en twee van je medewerkers overleden ook. Je verstrekte aan 1,2 miljoen mensen drinkwater en in Bangalore opende je nog een gratis, supergespecialiseerd ziekenhuis voor de armen. En daar bleef het niet bij, plus, er kwamen klinieken, auditoria, ashrams, scholen en universiteiten. Het merendeel gratis.

Je leer legt de nadruk op dienstbaarheid. Heb allen lief, dien iedereen, help altijd, kwets nooit. Net als in het christendom. In 2003 kreeg je een gebroken heup en na 2004 zat je in een rolstoel en deed je minder optredens. Je werd beschuldigd van seksueel misbruik van jongemannen, wat je lasterpraat noemde, maar wat wel waar was. Blijkbaar een wereldwijde priesterkwaal. Op 24 april 2011 overleed je in het Sri Athya Sai ziekenhuis in Puttaparthi door ademhalingsproblemen. Je werd 84 jaar. In je woning werd voor vele miljoenen aan goud, zilver en roepies gevonden.

Schrijver: Joanan Rutgers, 12 september 2015


Geplaatst in de categorie: idool

4.0 met 1 stemmen 34Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)