Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Seabear - Cold Summer

Seabear is een IJslandse, indie-folk band uit Reykjavik. Ze zingen meestal in het Engels. Seabear begon in 2003 als een eenmansproject van Sindri Már Sigfússon. In 2005 waren ze een trio en in 2006 bestonden ze uit zeven à acht leden. De andere leden zijn: Guobjörg hlín, Guomundsdóttir, Ingibjörg Birgisdottir, Halldór Ragnarsson, Öm Ingi Águstsson, Kjartan Bragi Bjarnason en Sóley Stefánsdóttir. De band tourde door Europa en Amerika.

Sindri Már is 32 jaar en hij heeft kinderen. Zijn vrouw is de zus van Jónsi, de frontman van de IJslandse band Sigur Rós, die tegenover hem in de straat woont. Jonsi's partner Alex produceerde zijn album 'Flowers'. In IJsland eten ze traditioneel haaienvlees, gekookte schaapskop en ram testikels, maar wel met zeer sterke alcohol. Sindri heeft dit nog nooit gegeten. Als kind was hij fan van Michael Jackson en hij is in Zweden opgegroeid. Hij zat op de kunstacademie, toen de eerste EP 'I'm Me on Sundays' van Seabear verscheen, terwijl Sindri nog in zijn eentje was. Samen met Ed Droste van Grizzly Bear speelde hij in New York in het voorprogramma van The Books. Hij kreeg een diploma van de kunstacademie, maar muziek raakt hem dieper dan schilderijen, al schildert hij nog wel.

Sóley is een zangeres en muzikante. Ze is geboren in Hafnarfjörour en ze woont nu met haar man Hedinn in Reykjavik. Ze studeerde klassieke en jazz stijl piano en later studeerde ze compositie aan de IJslandse kunstacademie als pianiste/gitariste. Ze wordt geïnspireerd door gedichten. In maart 2014 kregen Sóley en Hedinn een dochter.

Op 17 augustus 2007 verscheen het debuutalbum 'The Ghost That Carried Us Away' bij Morr Music in Berlijn. Met 'Hospital Bed', 'Owl Waltz', 'Sailors Blue', 'Lost Watch' en 'Seashell'. Het bekendste lied was 'I sing I swim', met een zeer populaire videoclip op You Tube. In 2008 stopte Sóley met live optredens om zich te concentreren op haar carrière als beeldend kunstenares.

In 2010 verscheen het tweede album 'We Built a Fire', met 'Fire Dies Down', 'Cold Summer', 'Wooden Teeth', 'Softship', 'We Fell Off the Roof', 'Warm Blood' en 'Wolfboy'. 'Cold Summer' werd gebruikt in de slotscène van episode 617 van de dramatische ziekenhuisserie Grey's Anatomy van met name Shonda Rhimes. De zwart-witte videofilm bij 'Cold Summer' is gemaakt door het Duitse Kammerflimmern. Een hulpverlener van de reddingsdienst wil een jonge vrouw tegen houden om van een hoog flatgebouw te springen. Hij praat met haar en hij gooit sigaretten naar haar en zijn jas, die zij even om doet, maar al snel naar beneden gooit, waar een verbaasde brandweerman hem nakijkt. Ze gaan beiden staan en zij voelt via haar pols daar hartslag. Ze gooit het pakje sigaretten naar de reddingswerker terug en dan rent ze harder dan hem en ze springt.

In 2011 verscheen Sóley's solo-album 'We Sink' en in 2015 'Ask the Deep'. Van Sindri verscheen in 2009 zijn solo-album 'Clanqour' en in 2011 'Summer Echoes'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 9 okt. 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

5,0 met 3 stemmen 460Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)