Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Kaki King - You don't have to be afraid

Kaki King is geboren als Katherine Elizabeth King op 24 augustus 1979 in Atlanta, Georgia. Ze was de oudste van twee dochters. Als kind zag haar vader haar natuurlijke, muzikale vaardigheden en heeft hij haar interesse in de muziek gestimuleerd. Op haar vierde begon ze gitaar te spelen. In haar pubertijd speelde ze op de drums en op de middelbare school speelde ze met haar klasgenoot Morgan Jähnig in een band. Morgan werd later de bassist van de Americana String Band 'Old Crow Medicine Show'.

In 1998 studeerde Katherine af aan de Westminster School in Atalanta en ging ze naar de New York University, waar ze opnieuw gitaar ging spelen. Ze studeerde bij Dr. Bill Rayner, een volleerd hoogleraar in de gitaarmuziek. Ze deed straatoptredens in de New York City Subway.

Op 22 april 2003 verscheen haar debuutalbum 'Everybody Loves You', met 'Joi' en 'Fortuna'. Het is een vrijwel geheel akoestische-gitaar-album. Er volgde een tournee door Noord-Amerika. Op 5 oktober 2004 verscheen 'Legs to Make Us Longer', met 'Frame' en 'Doing the Wrong Thing', die in de film 'Into the Wild' werden gebruikt, en 'My Insekt Life', haar eerste opname met een lapsteel guitar. Het is geproduceerd door de componist/gitarist David Torn. Ze stond in het voorprogramma van Eric Johnson. Op 8 augustus 2006 verscheen '...Until We Felt Red', met 'You don't have to be afraid', 'Jessica', 'I never told you that I love you' en 'Gay Sons of Lesbian Mothers'. Ze ging op tournee met Sarah Bettens van de Belgische band K's Choice, die net als Katherine lesbisch is.

Katherine speelde mee op het nummer 'Ballad of the Beaconsfield Miners' van de Foo Fighters, op uitnodiging van Dave Grohl. Ze ging met de Foo Fighters op tournee door Australië. In 2007 verscheen 'Day Sleeper', met 'Hardenberg' en 'I Burst'. In 2008 verscheen 'Dreaming of Revenge', met 'Montreal', 'Open Mouth' en '2 O'Clock'. Dit album is door Malcolm Burn geproduceerd. In 2008 verscheen de EP 'Black Pear Tree', samen met The Mountain Goats. In 2009 verscheen de EP 'Mexican Teenagers'. In 2010 verscheen het album 'Junior', met 'Spit It Back In My Mouth', 'Falling Day' en 'My Nerves That Committed Suicide'. Ze verscheen in 'Late Night with Jimmy Fallon' en in 2011 ging ze weer zonder begeleidingsband op tournee. Ze speelde op zeven instrumenten, o.a. een harp gitaar, een dojo, een 7-snarige nylon-snarige gitaar met aangewakkerd fret board en een hybride tussen een gitaar en een koto.

Ze speelde bij de opening van een expositie van Picasso's gitaar-schilderijen in het Museum of Modern Art in New York. Haar tournee liep van 24 februari 2011 tot 9 april 2011, van Mexico-City tot Binghamton. Op 9 oktober 2012 verscheen 'Glow' en in diezelfde maand trouwde Katherine met de filmactrice Jessica Templin in de City Hall in New York City. Daarna aten ze hotdogs en luisterden ze naar een jazz quartet in het park. Op 3 maart 2015 verscheen haar achtste album 'The Neck is a Bridge to the Body', met 'Trying To Speak 1 & 2', samen met het strijkorkest Ethel, en 'Battle is a Learning'. Op 19 november 2015 speelt Kaki King in Lantaren/Venster in Rotterdam en op 20 november 2015 speelt ze op het Le Guess Who Festival in Utrecht.

Schrijver: Joanan Rutgers, 29 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.7 met 3 stemmen 53Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)