Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Beth Hart - Am I The One Live At Paradiso

Beth Hart is geboren op 24 januari 1972 in Los Angeles. Haar songs lijken op die van Janis Joplin en Joan Armatrading, maar haar stem is rauwer. Op haar twintigste overleed haar oudere zus door aids. Beth worstelde met drugs, sterke drank, slechte relaties, slechte beslissingen en uiteindelijk de diagnose manische depressiviteit.

Haar goede vriend en manager David Wolff ontdekte haar talent in de straten van Los Angeles. Ze kreeg een platencontract bij Atlantic Records. Haar stem inspireert, transformeert en brengt je naar de diepten van de menselijke ziel. Begin jaren negentig won ze 100.000 dollar bij een talentenjacht.

In 1993 verscheen haar eerste, onofficiële album 'Beth Hart and The Ocean of Souls', met de cover 'Lucy In The Sky With Diamonds' en 'Am I The One'. Op 21 mei 1996 verscheen haar album 'Immortal', met de definitieve versie van 'Am I The One', 'Spiders in My Bed', 'Isolation' en 'Summer Is Gone'. Ze was toen nog verslaafd aan harddrugs en alcohol. Haar album 'Screamin' For My Supper' verscheen in 1999 en is beïnvloed door Etta James. Met 'L.A. Song (Out of This Town)', 'Get Your Shit Together' en 'Favorite Things'. Tijdens de tournee ontmoette ze de drumtechnicus Scott Guetzkow, die haar nieuwe manager werd en haar redder in de nood. Scott en Beth zijn met elkaar getrouwd.

Beth ging op tournee met Jeff Beck en ze werkte samen met Slash, o.a. bij de songs 'Sister Heroine' en 'Mother Mary'. Op 21 oktober 2003 verscheen 'Leave the Light On', met 'Bottle of Jesus', 'Lay Your Hands on Me' en 'If God Only Knew'. Dit album gaat over haar gevecht tegen drugs en alcohol. In 2005 verscheen haar live-album 'Live at the Paradiso' plus een DVD. Op 16 mei 2005 stond ze op Pinkpop. In 2007 verscheen '37 Days', met 'Easy', 'Crashing Down' en 'At The Bottom'. Op 8 april 2007 speelde ze op Paaspop. Ze deed shows in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Tilburg en Groningen.

In 2010 verscheen 'My California', met 'Bad Love Is Good Enough', 'Sister Heroine' en 'Weight of the World'. Ze begon ook in Duitsland door te breken, o.a. in Berlijn en Saasbrücken. In 2011 verscheen 'Don't Explain', samen met Joe Bonamassa gemaakt. Joe (1977, New Hartford) is zanger en een blues- en rockgitarist. Als kind kreeg hij gitaarles van B.B. King. In 2012 verscheen 'Bang Bang Boom Boom' en in 2013 verscheen 'Seesaw', met Joe Bonamassa en met 'I Love You More Than You'll Ever Know'. In 2014 verscheen 'Live in Amsterdam', weer met Joe, en op 3 april 2015 verscheen 'Better Than Home', met 'Tell Her You Belong To Me', 'St. Teresa' en 'Mechanical Heart'. Op zaterdag 21 november 2015 geeft ze een optreden in De Oosterpoort in Groningen. Dit concert is reeds uitverkocht.

Schrijver: Joanan Rutgers, 28 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.5 met 4 stemmen 217Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)