Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Adele - Hello

Adele Laurie Blue Adkins is geboren op 5 mei 1988 in Tottenham, Londen. Haar moeder is Penny Adkins, rond 1970 geboren, en haar vader is Mark Evans. Op haar tweede verliet haar vader haar en haar moeder. Op haar vierde begon ze te zingen. Op haar zesde las ze de kinderroman 'Matilda' van Roald Dahl. Door de Spice Girls is ze verliefd op muziek geworden. Ze is volop door hen beïnvloed. Als jong meisje zong ze songs van de Spice Girls. Ze was totaal verslagen toen Geri Halliwell de Spice Girls verliet.

Op haar negende verhuisde ze met haar moeder naar Brighton, waar haar moeder als meubelmaker werkte. Haar moeder maakte een ooglapje voor haar, net zoals de zangeres Gabrielle droeg, die aan Ptosis leed, wat Adele ronduit beschamend vond. In 1999 verhuisde ze met haar moeder terug naar Londen, eerst in Brixton, daarna in West Norwood. Op haar veertiende maakte ze op de Brixton Academy een concert van Pink mee, wat grote indruk op haar maakte. Ze luisterde naar Ella Fitzgerald, Etta James, Aaliyah, Destiny's Child en Mary Jane Blige. Op haar zestiende schreef en componeerde ze haar debuutsingle 'Hometown Glory', wat op 22 oktober 2007 verscheen. In mei 2006 is ze aan de BRIT School for Performing Arts & Technology in Croydon afgestudeerd. Haar klasgenoten waren de zangeressen Leona Lewis en Jessie J. Deze school heeft haar talent gevoed, hoewel ze destijds liever voor een muziekuitgeverij wilde werken.

Een vriend van Adele plaatste een demo van haar op Myspace, waardoor Richard Russell van XL Recordings haar belde. Jonathan Dickens werd haar manager en Jim Abbiss haar producer. Op 28 januari 2008 verscheen haar debuutalbum '19', met 'Chasing Pavements', 'Cold Shoulder', 'My Same', 'Hometown Glory' en 'Make You Feel My Love' van Bob Dylan. Het album was een groot succes en in november 2008 kocht ze een flat in Notting Hill. De wereldtournee 'An Evening with Adele' liep van mei 2008 tot juni 2009. Ze raakte stevig aan de drank. Op 24 januari 2011 verscheen haar tweede album '21', met o.a. de producer Rick Rubin. Met 'Rolling in the Deep', 'Rumour Has It', 'Turning Tables', 'Set Fire to the Rain', 'Love Song' en 'Someone Like You', vergelijkbaar met de toon/inhoud van 'Hello', waarop ze zwaarder en doorleefder klinkt. '21' is geïnspireerd door de breuk met haar ex-partner. Het album stond op nummer één in meer dan 26 landen.

In de zomer van 2011 ontmoette Adele de liefdadigheidsondernemer Simon Konecki en op 19 oktober 2012 werd hun zoon Angelo geboren. Wijlen Joan Rivers en modemagnaat Karl Lagerfeld bekritiseerden haar stevige body, maar ze voelt zich er lekker bij. Pas als het haar gezondheid of seksleven gaat beïnvloeden, gaat ze maatregelingen treffen. Die Karl is zelf een wandelende zombie uit een horrorfilm. Madonna wil graag met Adele samenwerken, wat ik niet zou doen als ik Adele was. Kwaliteit gooi je niet te grabbel. In februari 2012 verhuisde ze naar een herenhuis op het platteland in West Sussex. Misschien verhuist ze ooit naar Arundel Castle. Arundel Adele Castle.

Op 20 november 2015 verschijnt haar derde album '25', geproduceerd door de Amerikaanse Greg Kurstin en Ariel Rechtshaid. Met 'Hello', 'Send My Love (To Your Lover)', 'I Miss You', 'When We Were Young', 'Remedy' en 'Love in the Dark'. 'Hello' is inmiddels samen met een gevoelige videoclip verschenen.

Schrijver: Joanan Rutgers, 31 oktober 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 5 stemmen 132Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
12 november 2015
Heb je de satirische persiflages op internet al bekeken, best om je te bescheuren, met natuurlijk 'Hello, is it me you're looking for?' van Lionel Richie. Maar ook een groffe reactie als 'Yes! Do you want a dig or so?' en dames die overdreven wenen. Hopelijk ziet Adele die belachelijk making niet, want dat verdient ze niet. Hoewel, misschien kan ze er ook zelf wel om lachen. Haar kennende, vermoed ik van wel.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
31 oktober 2015
Een van de beste zangeressen van de wereld, samen met Katie Melua en Whitney Houston, op eenzame hoogte. Prachtige nieuwe, gevoelige song.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)