Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Sarah Jaffe - Clementine (Live Studio Session)

Sarah Jaffe is geboren op 29 januari 1986 in Lufkin, Texas.
Op 20 augustus 2008 verscheen haar EP 'Even Born Again' bij Summer Break Records, met John Congleton als producent. Met naast de titelsong o.a. 'Black Hoax Lie' en 'Adeline'.

In 2010 verscheen haar debuutalbum 'Suburban Nature' bij Kirtland Records, een folk-album en meestal akoestisch gespeeld. Alle nummers gaan over liefdesverdriet. Met 'Before You Go', 'Stay With Me', 'Clementine', 'Better than Nothing', 'Fragile', 'Ravages', 'Summer Begs' en 'Watch Me Fall Apart'. Haar eerste optreden was in een kleine zaal in Denton, waar ze woont. Haar stem is uniek, ze maakt sterke songs en haar teksten snijden diep in de ziel. De drummer van Midlake, McKenzie Smith, was erbij aanwezig en ze werden vrienden van elkaar. Ze ging met Midlake op tournee door Europa en Amerika.

Op 27 september 2011 verscheen haar tweede EP 'The Way Sound Leaves a Room', bestaande uit acht songs, die in haar huis in Denton zijn opgenomen. Het is een overgangsmuziekwerkstuk naar haar volgende album. Ze zingt twee covers, o.a. 'Shut It Down' van Drake, en 'A Sucker for your Marketing' werd als eerste single uitgebracht. Er staat ook een nieuwe versie van 'Valentine' op. De EP bevat ook een DVD van haar optreden in het Wyle Theatre in Dallas. Met deze EP stapte ze van een akoestische folk-sound naar een meer orkestrale indie rock-sound, maar dit was slechts een kleine wijziging van wat nog komen zou.

In april 2012 verscheen haar tweede studio-album 'The Body Wins', opgenomen in de Elmwood Studio in Dallas. De meeste nummers gaan over liefde en liefdesverdriet. De gastartiesten waren de drummer McKenzie Smith, de toetsenist Scott Danbom, de gitarist Robert Gomez en de violisten Daniel Hart en Becki Howard. Met naast het titelnummer 'Paul Listen', 'Glorified High', 'Mannequin Woman', 'Halfway Right', 'Hooray For Love', 'Foggy Field', 'Fangs' en 'Talk'.

In haar poëtische teksten onderzoekt Sarah de liefde, relaties en menselijke zwakheden als met de scherpte van een stanleymes. Ze gebruikt synthesizers, drums, een vibrafoon, een cello, een viool, een trompet, een trombone en een harp. Het is een emotionele achtbaan vol sinistere drugs. Terwijl dit album allemaal begon met haar aankoop van een basgitaar en een drum in een pandjeshuis, wat haar creatieve bevrijding bewerkstelligde. Ze liet de hip-hop en dansmuziek achter zich. Ze heeft hiermee haar eigen muziekstijl helemaal gevonden. Haar New Multitudes Tour volgde en op 11 december 2012 zong ze haar single 'Talk' bij de late-night talkshow 'Jimmy Kimmel Live!'. In 2013 zong ze mee op het nummer 'Bad Guy' van Eminem.

Op 19 augustus 2014 verscheen haar derde album 'Don't Disconnect', met naast de titelsong o.a. 'Ride It Out', 'Some People Will Tell You', 'Revelation', over haar godsdienstige kindertijdangst van het voor eeuwig branden in de hel, 'Either Way', 'Satire', 'Slow Pour', 'Your Return' en 'Defense'. Sarah werkte ook samen met Larry Griffin Jr., met wie ze The Dividends vormde, wat zeer succesvol verliep.

Schrijver: Joanan Rutgers, 10 november 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.5 met 2 stemmen 65Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)