Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Lucy Rose - Scar

Lucy Rose is geboren als Lucy Rose Parton op 28 juni 1989 in Frimley, nabij Camberley. Ze speelde drums in een schoolorkest en thuis speelde ze piano, waarbij ze songs schreef. Ze kocht zelf een gitaar en ze leerde zichzelf gitaar spelen. Op haar achttiende verhuisde ze naar Londen, waar ze geografie aan het University College zou gaan studeren, maar inplaats daarvan speelde ze met andere muzikanten. Ze speelde in pubs en soms speelde ze alleen voor de barkeeper. Ze ontdekte Neil Young, Joni Mitchell, Carole King, James Taylor en Joan Armatrading. In die tijd ontmoette ze Jack Steadman, de zanger van de indie rockband Bombay Bicycle Club. Nadat ze bevriend raakten, vroeg Jack aan haar of ze een lied van hem wilde zingen en laten opnemen.

Lucy was de achtergrondzangeres op het tweede album van Bombay Bicycle Club, getiteld 'Flaws', wat op 9 juli 2010 verscheen. Ook op de twee volgende albums 'A Different Kind of Fix' en 'So Long, See You Tomorrow' heeft ze meegezongen. Ze zingt ook mee op het album 'Rewind the Film' van de Welsh alternatieve rockband Manic Street Preachers, wat op 16 september 2013 verscheen. De voormalige tekstschrijver van deze band was Richard James Edwards, die op 1 februari 1995 plotseling voorgoed verdween. Hij was één van de beste tekstschrijvers aller tijden. Hij leed aan zware depressies en hij deed aan automutilatie en hij zat in een psychiatrisch ziekenhuis. Hij overleed op 23 november 2008. Hij werd 41 jaar.

Lucy speelt vaak samen met een band, inclusief de gitarist Björn Agren, de drummer Sam Nadel en de bassisten Johnny Seymour en Alex Eichenberger. Haar veelgeprezen muziekvideo's zijn meestal door haar goede vriend Orestes Mitas gemaakt. Als liefhebster van thee verkoopt ze haar eigen theemix, genaamd 'Builder Grey', wat bestaat uit twee delen English Breakfast en een deel Earl Grey. Ze verkoopt ook haar eigen merk chocolade. Op 12 mei 2012 tekende ze een contract bij Columbia Records.

In februari en maart 2012 ging ze op tournee met de indie rockband Noah and the Whale. Vanaf mei 2012 gaf ze samen met Bombay Bicycle Club concerten in Engeland, Amerika en Canada. Op 12 mei 2012 tekende ze een contract bij Columbia Records. Op 24 september 2012 verscheen haar debuutalbum 'Like I Used To' bij Columbia Records. Met o.a. 'Red Face', 'Middle Of The Bed', 'Lines', 'Shiver', 'Bikes', 'Place', 'Don't You Worry', 'First', 'Be Alright' en 'Scar'. De producer was Charlie Hugall en de eerste opnamen waren in het huis van haar ouders in Warwickshire.

In mei 2012 speelde ze bij het Live at Leeds Festival. Ze speelde bij het Hop Farm Music Festival in Paddock Wood, waar Bob Dylan, Patti Smith, Peter Gabriel en Damien Rice ook speelden. Verder speelde ze bij The Magic Loungeabout in Broughton Hall, het Latitude Festival in Henham Park, nabij Southwold, het Y Not Festival in Pikehall, het Green Man Festival in Brecon Beacons, het Bestival in het Robin Hill Country Park, Isle of Wight, het Reading/Leeds Festival en het Fieldview Festival nabij Chippenham. Op 6 juli 2015 verscheen haar tweede album 'Work It Out', geproduceerd door Rich Cooper en opgenomen in de Snap Studios in Londen. Met naast de titelsong o.a. 'For You', 'Like An Arrow', 'Nebraska', 'Shelter', 'My Life', 'Cover Up', 'She'll Move' en 'Our Eyes'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 11 november 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.0 met 4 stemmen 58Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)