Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Molly Sandén - Freak

Molly Sandén is geboren op 3 juli 1992 in Huddinge, provincie Stockholm. Ze ging naar de Adolf Fredrik's Music School en daarna naar her gymnasium op de Rytmus Music High School, waar ze in het voorjaar van 2011 afstudeerde. In het begin van haar muziekcarrière schreef ze muziek en oefende ze haar songs in de muziekstudio van de band Helges All Stars in Gävle. De band bestond uit haar zusjes Frida en Mimmi Sandén, Zara Larsson, Alice Svensson en Amy Diamond. Molly werd lid van de band.

In 2 december 2006 vertegenwoordigde Molly Zweden bij het Junior Eurovisie Songfestival in Boekarest. Met 116 punten werd ze derde met het lied 'Det finaste nãgon Kan fã'. Frida deed in 2007 mee voor het Junior Eurovisie Songfestival en Mimmi in 2009. Frida werd achtste en Mimmi werd zesde, toen Ralf Mackenbach met 'Click Clack' voor Nederland won. Molly is beïnvloed door Mariah Carey, Whitney Houston, Celine Dion, Adele, Jessie J en Beyoncé. Op 31 december 2006 verscheen ze op het belangrijkste, Zweedse tv-station SVT1 in een programma, dat vanaf het openluchtmuseum en de dierentuin Skansen op het eiland Djurgãrden werd uitgezonden. Skansen is in 1891 door de leraar/geleerde/folklorist Artur Immanuel Hazelius opgericht. Hij richtte eveneens het Nordic Museum op. Dat programma was een talentenjacht, die ze heeft gewonnen.

Molly zong een duet met Lars Magnus Carlsson (1974, Fristad), getiteld 'Julens tid är här' (Kerstmis is hier), wat op zijn kerstalbum 'Spãr i snön' (Sporen in de sneeuw) verscheen. Met Marko Kristian Lehtosalo (1975, Lahti) zong ze op zijn Kerstmis rockalbum 'Snön'. In de zomer van 2007 deed ze mee aan de Diggiloo tour, samen met o.a. Lasse Holm, Linda Bengtzing, Lotta Engberg, Mans Zelmerlöw en Nanne Grönvall. Op de compilatie-CD van die tournee zingt Molly 'Hallelujah' van Leonard Cohen en 'Gabriellas sãng'. Haar vertolking van het lied 'Den Underbara dagen du kommer zoom' van Dea Norberg (1974, Bräkne-Hoby) werd in 2008 gebruikt voor een reclame voor Sibylla, een Zweedse soort McDonalds, meer dan gevarieerder.

In 2008 deed Molly mee aan een eerbetoon voor Ted Gärdestad, die op zijn 41-ste voor een trein sprong en leed aan paranoïde schizofrenie, Janne Schaffer, Jan Johansen, Johan Boding en Sara Löfgren. Op 27 mei 2009 verscheen haar debuutalbum 'Samma Himmel' met schlager muziek. Met naast de titelsong 'Hallelujah', 'Gabriellas sãng', 'Lova mig', 'Kärlek', 'Säg att det är regn', 'Fãnga en sommar' en 'Det är inte jag'.

Op 23 mei 2012 verscheen verscheen haar tweede album 'Unchained' met dance-pop en R & B. Met naast de titelsong 'My Hands Around My Heart', 'Why Am I Crying', 'Kill This Love', 'Mirage', 'Rollercoaster' en 'Green Light'. In 2015 verscheen de EP 'Like No One's Watching', met naast de titelsong het wonderschone 'Freak', 'Satellites', 'California Dreams' en 'Phoenix'. De muziekvideo bij 'Freak' is professioneel gemaakt door Rafael Edholm en is een wijze, ontroerende speelfilm in het kort.

Molly had een lange relatie met de Zweedse zanger Eric Saade tot januari 2012. In 2014 is ze verloofd met de Zweedse zanger Danny Saucedo (1986, Stockholm). Na een reis naar Barcelona, waar ze instortte, werd ze met diabetes mellitis type 1 gediagnosticeerd. Toediening van insuline is essentieel om te overleven. Deze vorm van diabetes komt het meeste in Scandinavië voor. Het kan hart- en vaatziekten, beroerten, nierfalen, voetzweren, depressie, seksuele disfunctie en oogschade veroorzaken.

Schrijver: Joanan Rutgers, 24 november 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

4.5 met 2 stemmen 57Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)