Inloggen
voeg je beschouwing toe

Beschouwingen

Sheryfa Luna - Tu Me Manques

Sheryfa Luna is geboren als Chérifa Babouche op 25 januari 1989 in Evreux. Ze heeft een Algerijnse vader uit Kabyle en een Franse moeder. Ze is opgegroeid in de wijk Cherifa Boots Netreville in Evreux. Ze heeft zes broers en één zus. Met haar broers bouwde ze een eigen studio in huis. In 2007 won ze het vierde seizoen van de talentenjacht/tv-show 'Popstars', waarmee ze een platencontract won. In diezelfde tijd ontdekte ze dat ze zes maanden zwanger was. Op 14 februari 2008 kreeg ze een zoon, Venus junior, maar het was een miskraam, waar ze over schreef in haar autobiografie 'T'était déjà là mon fils, mais...'. De vader was de sport-consultant Venus. Begin 2010 zijn Venus en Sheryfa gescheiden. Op 3 februari 2015 kreeg ze met haar nieuwe vriend een tweede zoon, genaamd Ibrahim.

Op 26 oktober 2007 verscheen Sheryfa's eerste single 'Quelque part'. Op 19 november 2007 verscheen haar debuutalbum 'Sheryfa Luna', geproduceerd door Benjamin Chulvanij. Met 'Aime moi', 'Au revoir', 'Garder cette vie', 'On ressent', 'Il avait les mots' en 'D'ici et d'ailleurs'. De muziekvideo bij 'Il avait les mots' is in Montreal opgenomen. Het gaat over een jongevrouw, die ontdekt, dat haar minnaar getrouwd is en kinderen heeft, terwijl ze zwanger van hem is. Ze doet haar verhaal op het politiebureau, omdat ze in het familiehuis van haar minnaar is binnen gelopen. In Frankrijk was dit de best verkochte single. 'D'ici et d'ailleurs' werd in een nieuwe versie opgenomen. Het album behaalde dubbel platina.

Met de zanger Mathieu Edward, finalist van 'Star Academy 7', zong ze het duet 'Comme Avant'. In april 2008 speelde ze drie keer in de tv-serie 'Seconde Chance'. Op 2 december 2008 verscheen haar tweede album 'Vénus', met 'Respirer', 'Ne t'en va pas', 'Grandir avec toi', 'Dis-lui', het schitterende 'Si mal' en 'Je reviendrai', met mooie beelden van haar en Algerije, waarnaar ze in de video terug keert en in een luxe paleis in een rozenbad belandt. 'Je reviendrai' werd meteen flink verkocht. In de winter van 2008 werd ze de beschermvrouw van de tv-show 'Disney Channel Talents'.

Op 13 september 2010 verscheen haar derde studio-album 'Si tu me vois' bij Mercury Records, opnieuw geproduceerd door Chulvanij. Met 'Il parait', 'Si tu me vois', 'Tu me manques', 'Feeling', 'Yemma', 'Tu seras un homme' en 'Je nu suis qu'une femme'. Het album behaalde de gouden status. In de muziekvideo bij 'Tu me manques' volgen we een vrouw, die ontdekt, dat haar vriend met een andere vrouw vreemd gaat. De video bij 'Yemma' is in Spanje opgenomen en toont een Sheryfa in al haar glorie. Ze zong een duet met Quentin Mosimann (1988, Genève), te weten 'All Alone (Est-ce qu'un jour)'. Op 8 oktober 2011 was er in een schoonheidssalon in Parijs, waar ze nu woont, de officiële lancering van haar nagellakmerk. Op 14 juli 2012 nam ze deel aan de spelshow 'Fort Boyard', met o.a. de journaliste/schrijfster Catherine Laborde en de tv-presentatrice Julie Raynard.

Op 12 november 2012 verscheen haar vierde album 'Petite fée de soie' bij Wagram Music, met naast de titelsong 'La Vie d'artiste', 'Mon style', 'Caractère', 'Si tu veux de moi', 'Le temps court...' en 'Une minute d'amour'. Ze speelde ook in de tv-series 'Splash, le grand plongeon', 'Chabada', 'Le plus grand cabaret du monde', 'Star Academy' en 'la chanson de l'année'. Haar muziekstijlen zijn R & B, pop en hip hop. Op 5 september 2015 verscheen haar vijfde album 'Once upon a time'.

Schrijver: Joanan Rutgers, 23 november 2015


Geplaatst in de categorie: muziek

3.7 met 3 stemmen 51Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)